5 Kasım 2016 Cumartesi

Kasım 2016 Kitap Tanıtımları

ARTEMİS YAYINLARI







                         Kitabın Adı: Cadı
                         Yazar: Cate Tiernan
                         Çevirmen: Cana Ulutaş
                         Yayınevi: Artemis Yayınları
                         Sayfa Sayısı: 200
                         Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2016


Hiçbir büyü aşktan daha etkili değildir.
Büyülü bir aşk, destansi bir ihanet...

Eski ve güçlü bir cadı ailesinin yaşayan en son üyesi, benzersiz telema güçlerine sahip Morgan Rowlands, doğuştan bir cadıydı.

Morgan, hayatının aşkı ve ruh eşi Cal'in yardımıyla varoluş amacını anladı. Fakat bunun için bir bedel ödemesi gerekiyordu. Çünkü, her ne kadar şartlar onları ayırsa da, Morgan ve Cal'i birbirine bağlayan ürpertici, karanlık bir sır vardı. Ve Cal'in büyü dünyasına duyduğu açlık Morgan'ı korkutuyordu.
Oysa artık Morgan'ın duygularını netleştirecek başka bir gerçek var -o da aşk. Morgan sonunda gerçek aşkının ve onu yok edecek kişinin kim olduğunu ayırt edebilecek mi?

                     








                               Kitabın Adı: Yetişkin
                            Yazar: Gillian Flynn
                            Çevirmen: Uğur Mehter
                            Yayınevi: Artemis Yayınları
                            Sayfa Sayısı: 56
                            Çıkış Tarihi: 3 Kasım 2016



"Elle muamele çekmeyi bıraktım. Yeterince iyi olmadığımdan değil. Bıraktım, çünkü en iyisi olmuştum.

Gillian Flynn'den klasik hayalet hikâyelerine edgar ödüllü saygi duruşu!

Becerikli bir kadın, bazı zararsız dolandırıcılık işleri ve medyumluk yaparak hayatta kalma mücadelesi veriyordu. Yağmurlu bir nisan günü, Susan Burke yanına geldiğinde, genç kadın, insanların auralarını okumakla meşguldü. İnsan davranışlarını gözlemlemekte son derece başarılı olan isimsiz anlatıcımız, güzel ve zengin Susan'ın, hayatına bir parça dram katmaya hevesli, mutsuz bir kadın olduğunu ilk bakışta anlamıştı. Ama medyum, Susan'ın yaşadığı dehşetin ve acısının kaynağı olan, Viktorya döneminden kalma tüyler ürpertici evi ziyaret ettiğinde, hayaletlere dair tüm inançları altüst oldu. Susan'ın ergenlik çağındaki üvey oğlu Miles da rahatsız edici hareketleri ve ürkütücü hayal gücüyle işleri zorlaştıracaktı. Susan, Miles ve Medyum, kısa sürede kötülüğün nerede gizlendiğini ve ondan -mümkünse- kaçmak için ne yapılması gerektiğini keşfetmek için soğuk bir savaşa girişecekti.

Yetişkin ilk olarak George R. R. Martin'in Rogues antolojisinde "What Do You Do?" adıyla yayınlandı ve Gillian Flynn'in kurgunun en orijinal ve yetenekli seslerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

CAN YAYINLARI







                             Kitabın Adı: Sakın Oraya Gitme
                             Yazar: Yekta Kopan
                             Yayınevi: Can Yayınları
                             Sayfa Sayısı: 136
                             Çıkış Tarihi: 1 Kasım 2016



Herkes birbirine aynı şeyi söylüyor: Sakın oraya gitme!
Orada tedirgin ruhlar var.
Orada tekinsiz anılar var.
Orada korku, yılgınlık, ölüm var. Özgürlüğüne kastedenler, vicdanına zulmedenler var. 
Perdenin ardındakilerle yüzleşmeye cesareti olmayanlar haykırmaya devam edecekler: Sakın oraya gitme! 
Yekta Kopan, "Sakın!" diyenlere inat, belleğimizin en karanlık ormanlarına dalıyor. 
Böylesi bir macerada öykülerden daha iyi ne aydınlatabilir ki yolumuzu…

İçimde bir şey koptu, koptuğunu hissedebiliyordum, bir şeyler çalkalanıp yükseldi içimden. Deniz kenarında oradan oraya savrulan bir taş kadar özgür olamayan ruhlarımıza üzüldüm. Doğanın muhteşem dengesine çomak sokmaktan zevk alan birilerinin ayak işlerinde geçen ömrümüze üzüldüm. "Bu kadar zor olmamalı özgürlük!" Vidalı kapağı iki tur çevirip mazotun kalanını kafama diktim. Ruhumun bedenimden ayrılıp günbatımına gitmesine izin verdim. Uzandım. Gözlerimi kapadım. Artık tanımadığım bir sesle mırıldandım:
"Seni senden başka kim özgürleştirebilir ki?"


NEMESİS YAYINLARI








                             Kitabın Adı: Anılar Ağacı
                          Yazar: Naşide Gökbudak
                          Yayınevi: Nemesis Kitap
                          Sayfa Sayısı: 456
                          Çıkış Tarihi: 4 Kasım 2016



1945 yılı. Malatya’nın Darende ilçesi.
Dönemin en nüfuzlu ve kalabalık ailesi, Köroğlu Ailesi.
Ailenin reisi Acar Köroğlu, dört çocuk babasıdır. Dördü de erkek olan çocukları büyüyüp evlenirler ancak hiçbirinin oğlu olmaz. Acar Köroğlu, erkek torun hasretiyle yanıp tutuşsa da, kız torunlarına da gözü gibi bakan bir dededir.
En büyük oğlu İlbars’tan olma torunu Ceren evlilik çağına geldiğinde talipler ailenin kapısını aşındırmaya başlarlar. Torununu evlendirme işi Acar Köroğlu’na kalmıştır, çünkü Ceren’in babası başka bir kadın için ailesini terk etmiştir.
Hem babasızlıkla hem de babası gittikten sonra hayata küsen annesinin sıkıntılarıyla boğuşan Ceren, onu istemeye gelecek olan Muallim Turan’a kalpten bağlanır. Onu çok sever.
Turan da geçmişinde yaşadığı onca felaketten sonra ilk kez kendini yeniden mutlu hissetmiş, Ceren’e tüm varlığıyla bağlanmıştır. Ancak bu iki gencin bir araya gelmesini istemeyenler de vardır.
Hem Köroğlu ailesini hem de Muallim Turan’la Ceren’i büyük sınavlar beklemektedir. Umutları bir ağaç gibi köklerini toprağa salarken, hayat onların mutlu günlerini
eski birer anı olmaktan kurtaracak mıdır?








                    Kitabın Adı: Setna Yükseliyor: Lanetli Mezar
                  Yazar: Christian Jacq
                  Çevirmen: Alkım Uraz
                  Yayınevi: Nemesis Kitap
                  Sayfa Sayısı: 288
                  Çıkış Tarihi: 4 Kasım 2016



Kadim kökleriyle dünyanın en güçlü uygarlığı Mısır ve imparatorluğu bekleyen büyük lanet…

Mısır'ın tüm gizli hazinelerinin yerini söyleyen bir kitap yüzyıllar boyunca kara bir büyüyle bağlanıp insan elinin ulaşamayacağı lanetli bir mezarda saklanmıştır. Ancak kötülüğü ve kaosu yeniden hakim kılmak isteyen bir büyücü, lanetli mezarın yerini bularak kitabı ele geçirir.

Öte yandan halkının sevgisini ve sadakatini kazanmış Ramses'in oğulları Ramesu ve Setna arasında, Setna'nın farkında olmadığı bir çekişme vardır. Hırslı ve kendini uygarlığın geleceğinde en önemli rolü oynarken görmek isteyen Ramesu, kendini okumaya ve kâtipliğe vermiş kardeşi Setna'nın varlığından zamanla rahatsız olmaya başlar. 

İyi huyluluğu ve zekâsıyla istemeden de olsa öne çıkmaya başlayan Setna'yı bekleyen büyük sınavlar, imparatorluğu yok etmeye hazırlanan lanetin dirilişi ve Ramesu'nun hırsı, kaçınılmaz sonu yavaş yavaş yaklaştırmaktadır.

YAPI KREDİ YAYINLARI








            Kitabın Adı: Harry Potter ve Lanetli Çocuk
            Yazar: J.K.Rowling, John Tiffany, Jack Thron
            Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
            Sayfa Sayısı: 360
            Çıkış Tarihi: 4 Kasım 2016



Sekizinci Hikâye.
On Dokuz Yıl Sonra...

Harry ait olduğu yerde durmayı reddeden bir geçmişle boğuşurken, en küçük oğlu Albus da istemediği bir aile mirasının yükünü omuzlarında taşımakta zorlanır. Geçmişle gelecek uğursuzca iç içe geçerken hem baba hem oğul tedirgin edici bir gerçeği, bazen karanlığın beklenmedik yerlerden geldiğini öğrenir.
“Harry Potter ve Lanetli Çocuk”,  J.K. Rowling,  John Tiffany ve Jack Thorne’a ait yeni bir özgün hikâyeden yola çıkarak Jack Thorne’un yazdığı yeni bir oyun. Bu oyun sadece sekizinci Harry Potter hikâyesi değil, aynı zamanda tescilli olarak sahneye koyulan ilk Harry Potter hikâyesi. 30 Temmuz 2016’da Londra West End’de gerçekleşen prömiyerin hemen ardından Sahne Metni Özel Baskısı, dünyanın dört bir yanındaki okuyucuları Harry Potter, arkadaşları ve ailesinin devam eden yolculuğuyla buluşturuyor.

YABANCI YAYINLARI








                           Kitabın Adı: Kral Katili
                        Yazar: Virginia Boecker
                        Çevirmen: Onur Özkan
                        Yayınevi: Yabancı Yayınları
                        Sayfa Sayısı: 400
                        Çıkış Tarihi: 5 Kasım 2016



Çember tamamlanacak. Onu kurtaracağını düşünerek verdiğim mühür onun laneti olacak. Uzun süre önce bensiz başlayıp beni içine çeken bu tarihi bitirme görevi bana düşecek.

"Sanırım sen, benim ya en büyük zaferim ya da en büyük hatam olacaksın. Zaman gösterecek."

Eski cadı avcısı Elizabeth Grey, Harrow'un büyülerle korunan köylerinden birinde saklanıyor, Anglia Krallığı'nı zorla ele geçiren Lord Blackwell'in kellesi için biçtiği bedelden kaçmaya çalışıyordu. Karşı karşıya geldikleri son seferde Blackwell büyük bir yara almıştı ama güce olan tutkusu günbegün artıyordu. Kurallarına karşı gelenlerle karşılaşacağı bir savaş için hazırlanıyordu: Elizabeth ve onun yanında yer alan cadılar ile büyücüler.
Ona büyülü bir koruma ve iyileştirme gücü veren mührünü kaybeden Elizabeth'in gücü şimdi hem fiziksel hem de psikolojik olarak sınanıyordu. Savaş her zaman fedakârlık anlamına gelirdi ancak iyi ve kötü arasındaki çizgi gittikçe bulanıklaşırken Elizabeth, sevdiklerini kurtarmak için ne kadar ileri gitmesi gerektiğine karar vermeliydi.








                            Kitabın Adı: Buzdaki Kız
                          Yazar: Robert Bryndza
                          Çevirmen: Merve Solmaz
                          Yayınevi: Yabancı Yayınları
                          Sayfa Sayısı: 416
                          Çıkış Tarihi: 4 Kasım 2016


Gizem yüklü sürükleyici bir gerilim romanı. Eğer Karin Slaughter, John Hart ya da Wulf Dorn'u seviyorsanız Robert Bryndza'nın yepyeni serisi tam size göre.

Gözleri fal taşı gibi açılmıştı. Dudakları bir şey söylemek üzereymiş gibi aralanmıştı. Vücudu buzun içinde donup kalmıştı... O ne ilk ne de sonuncu olacaktı...

Genç bir adam Güney Londra'daki bir parkta, kalın bir buz tabakasının altında bir kadının cansız bedenini bulunca, cinayet soruşturmasını yürütmek için Dedektif Erika Foster göreve çağırıldı. Buzdaki Kız'ın sakladığı karanlık sır neydi? Erika gerçeği aydınlatmaya yaklaştıkça katil de ona yaklaşıyordu. Erika'nın yürüttüğü son soruşturma felaketle sonuçlanmış ve kocasının ölümüne neden olmuştu. Kariyeri sallantıda olan Erika'nın bu sefer kişisel sorunlarıyla olduğu kadar, daha önce hiç görmediği kadar tehlikeli olan katille de yüzleşmesi gerekiyordu. Peki ama katil ona ulaşmayı başaramadan Erika katili yakalayabilecek miydi?

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba ;

Bloğunuzu ilgi ile takip ediyorum. Çok faydalı içerikler paylaşıyorsunuz. Bloğunuz'dan para kazanmak için %50 Komisyon ile İnstaKitap Setine Satış Ortağı Olabileceğinizi Biliyor Musunuz ? https://goo.gl/iLiflK

İnstakitap İnstagram üzerinden para kazanmanın kitabı para kazanmanın tüm metotları, butik açmak, satış yapmak, takipçi artırmak, 4 ayrı kazanç metodu.
Herkese hitap eden yöntemler, sürekli güncellenen tedarikçiler, hepsi 3'lü kitap setinde. Sitemize gelen 100 ziyaretçiden 1'i sipariş veriyor.

Sizi de satış ortaklarımız arasında görmekten memnuniyet duyarız.

Yorum Gönder