3 Aralık 2016 Cumartesi

Aralık 2016 Kitap Tanıtımları


PEGASUS YAYINLARI








                           Kitabın Adı: Sığınak
                           Yazar: Chris Ewan
                           Çevirmen: Nil Karaca
                           Yayınevi: Pegasus Yayınları
                           Sayfa Sayısı: 440
                           Çıkış Tarihi: 1 Aralık 2016



İnanma
Güvenme
Saklan
Peşini bırakmayacaklar

Rob Hale, yaşadığı adada geçirdiği motosiklet kazası sonrası gözlerini hastanede açar. Kendine gelir gelmez kaza sırasında yanında olan Lena isimli genç kadının durumunu sorar. Ancak polis kaza mahallinde başka hiç kimseye rastlamamıştır. Rob hem kafasına aldığı darbeler yüzünden hem de ablasını kaybettikten sonra yaşadığı travmayla Lena'yı hayal mi etmiştir? Üstelik tarif ettiği kadın, ölen ablası Laura'ya çok benzemektedir. 

Daha Lena'nın gizemi çözülmeden Rob'un ablasının şüpheli ölümünü araştırmak için Londra'dan Rebecca Lewis isimli özel bir dedektif gelir. Rob, bu dedektifle birlikte gerçeklerin peşine düşer. Petrol baronları, çevreci aktivistler ve istihbarat ajanları tarafından etrafı sarılan genç adam, herkesin birbirini tanıdığı bu küçücük adada çözümün kaçmak değil, kalıp savaşmak olduğunu anlayacaktır. 








                              Kitabın Adı: Çat Kapı Aşk
                           Yazar: Huntley Fitzpatrick 
                           Çevirmen: Müge Kocaman Özçelik
                           Yayınevi: Yayınevi
                           Sayfa Sayısı: 424
                           Çıkış Tarihi: 5 Aralık 2016



KOMŞUNUN YAKIŞIKLI OĞLUNU GÖZETLEYEN GENÇ KIZ, KOMŞUNUN YAKIŞIKLI OĞLUNU SEVİYOR…

Ev hayatı oldukça düzenli, temiz ve sakin olan Samantha için Garrett’lar her şeydi. Gürültü, karmaşa, sevgi, şefkat... Her gün gizlice Garrett’ları izleyen Samantha her zaman onlardan biri olmayı dilemişti. Ta ki bir yaz akşamı komşunun yakışıklı oğlu Jase penceresine tırmanıp tüm hayatını değiştirene dek...
Birbirlerine delicesine âşık olan iki genç, ilk aşkın heyecanına ve acemiliğine kapılır. Garrett’lar tarafından içtenlikle kabul görse de Samantha bu durumu annesinden saklamak zorundadır. Bir araba kazası Jase’in ailesinin hayatını mahvettiğindeyse zorlu bir yol ayrımına gelecektir. Samantha sonunda hangi aileyi kurtaracak; kendininkini mi yoksa sevdiği çocuğunkini mi?

DESTEK YAYINLARI








                        Kitabın Adı: Türk Kızının 50 Tonu
                        Yazar: Pinkfreud
                        Yayınevi: Destek Yayınları
                        Sayfa Sayısı: 264
                        Çıkış Tarihi: 1 Aralık 2016




"Benim gibi bencil, çıkarcı, hatta çoğu zaman yalancı, yüzeysel ilişkiler uzmanı birini ancak Ali gibi biri sever diye düşündüm. Benim kadar kusurlu birini ancak onun kadar kusurlusu severdi. İyi bir insanın beni sevemeyeceğini, sevmeyeceğini düşündüğümden Ali'yi tüm hataları ve kötülüğüyle kabul ediyordum.

Hak ettiğim şeyin, bu olduğuna inandırmıştım kendimi.
Ona olan aşkım bir şekilde kendimi cezalandırma yöntemimdi."

Birbirine taban tabana zıt iki karakter Pelin ve Ali'nin olmayanı oldurmaya çalışmasını Pinkfreud'un eğlenceli kaleminden okuyacağız.


OPTİMUM KİTAP







                             Kitabın Adı: Kuzgun
                          Yazar: Sylvain Reynard 
                          Çevirmen: Banu Tepe 
                          Yayınevi: Optimum Kitap 
                          Sayfa Sayısı: 464
                          Çıkış Tarihi: 1 Aralık 2016


Raven zamanını, Rönesans sanatının ince işlerini restore eden Floransa’daki Uffizi Galerisi’nde geçirir. Galerideki meslektaşlarıyla bir partiye katılır ve eve bırakılma fikrini reddeder.  Bu kararının, gelecekte kendisi ve arkadaşları üzerinde oluşturacağı büyük etkilerinin farkında bile değildir.
Bazı kadınlar gecenin ilerleyen saatlerinde Floransa sokaklarında tek başına yürümeyi endişe verici bulabilirler ama Raven’in bu tür korkuları yoktur. Sağ bacağı diğerinden daha kısa ve ayağı, doğal olmayan bir açıyla dışa doğru kıvrıktır. Güzel olduğu söylenemez.
Gecenin karanlığında evsiz bir dilencinin hırpalanıp dövüldüğünü görünce müdahale etmek ister, saldırganların yeni hedefinin kendisi olacağını bilmeden.  Yırtıcı bir hayvan misali gülümseyen adam onu yakalamalarını emreder. Raven, olabildiğince hızlı ilerlemeye çalışsa da, adamlar geyiğin etrafını saran kurtlar misali ona yetişerek etrafını sararlar.
Masumiyeti çalınmış, vücudu hırpalanmış yarı çıplak bir kadın taş bir duvarın önünde yerde yatarken Prens onu evine getirir.
Cassita Vulneratus…
Raven duyduğu tuhaf sesle uyandığında vücudunda inanılmaz bir değişiklik yaşadığının farkına varır. Aynaya baktığında o eski halinden en ufak bir eser olmadığını görür. Teni yumuşacık ve mükemmel, yara veya dikiş izlerinden eser yok. Göğüsleri daha sıkı ve daha dik. Vücudunun şekli bir kum saati gibi, ince bir beli ve hafifçe dışa çıkıntı oluşturan kalçaları… Parlak ve kuzguni saçları…
Halüsinasyon görmediğinden emin olunca işe gitmeye karar verir.
Uffizi’ye döndüğünde hiç kimse kendisini tanımaz. Kayıp olduğu bir haftalık süreçte Uffizi, tarihindeki en büyük soygunlardan birini yaşamıştır. Paha biçilmez Boticelli tabloları kaybolmuştur.
Polisin baş şüpheli olarak baktığı Raven, suçsuz olduğunu kanıtlamak ve kendisini temize çıkarmak için Floransa’nın en zengin ve gizemli kişisini araştırmaya çalışır.
Aradığı kişiyi bulduğunda bambaşka bir dünyaya ait olduğunun da farkına varır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder