4 Mayıs 2016 Çarşamba

Mayıs 2016 Kitap Tanıtımları


YABANCI YAYINLARI

 





                          Kitabın Adı: Kan ve Tuz
                        Yazar: Kim Liggett
                        Çevirmen: Aslı Dağlı
                        Yayınevi: Yabancı Yayınları
                        Sayfa Sayısı: 360
                        Çıkış Tarihi: 6 Mayıs 2016

    "Âşık olduğun zaman, derin bir okyanusa yüreğinden bir parça söküp atmış gibi hissedeceksin. Seni sarıp sarmalayan tek şey kan ve tuz olacak."
   Kan ve Tuz… Ash Larkin'in annesinin, uzun süredir kaçtığı ruhani halkına geri dönmeden önce ağzından çıkan son kelimelerdi. Annesini arayan Ash'in yolu Quivira'ya düştüğünde, zamanın ötesindeki bu kasabada uğursuz ve kadim bir şeylerin varlığı onu tutsak etmişti.
    Ash bir yandan, atalarından kalan, kavuşamayan âşıklarla ve ölümle, simyayla ve ölümsüzlükle bezenmiş anılarla başa çıkmaya çalışırken, bir yandan da sırlarla dolu ve kan bağıyla yasaklanmış Dane'den uzak durmaya uğraşıyordu. 
    Bu esnada Quivira halkı 500 yıldır süregelen bir törene hazırlanırken, Ash sadece annesini kurtarmak için değil kendisi için de savaşmak ve çok geç olmadan Quivira hakkındaki gerçekleri ortaya çıkarmak zorundaydı. Tamamen kan ve tuzla sarıp sarmalanmadan önce… 


PEGASUS YAYINLARI








                     Kitabın Adı: Ölüm Meleği
                     Yazar: Vincent Kliesch
                     Çevirmen: Ali Melih Atafırat
                     Yayınevi: Pegasus Yayınları
                     Sayfa Sayısı: 288
                     Çıkış Tarihi: 4 Mayıs 2016

     Bir melek gibi görünüyor.
     Birçok ismi var. Ve öldürüyor,     Arkasında tek bir iz bile bırakmadan...
     Bir seri katil Berlin'de cinayetler işlemeye başlar. Üçüncü kurban, yaşlı bir kadın, beyaz bir gömleğin içinde evindeki yemek masasının üzerinde bulunur. Her adli tıp ekibinin korkulu rüyası gerçek olmuştur; ev köşe bucak temizlenmiş, geride tek bir iz bile kalmamıştır. Emniyet teşkilatı, "Temizlik Şeytanı" adını verdiği bu esrarengiz katili yakalamak için son çareyi kendine has, alışılmadık metotlarıyla vahşi bir katliamı aydınlatan Julius Kern'i aramakta bulur. Ancak Kern eskisi gibi değildir, çünkü bu katliamın sorumlusu Tassilo'nun beraat etmesiyle birlikte bu davanın etkisinden bir türlü kurtulamamıştır. Kendini sorgulamaya ve kâbuslar görmeye devam etmektedir. Tam bu sırada karşısına çıkan bu zorlu meydan okuma onu eski günlerine geri döndürür fakat soruşturma bir türlü ilerlememektedir. Zaman gittikçe daralırken Kern de kendisini sonuca götürecek bir ipucu bulma umuduyla uykusuz geceler geçirir ancak katil bir sonraki kurbanını aramaya başlamıştır bile…
     Kern sonunda peşinde olduğu adamı yakalamak için ömründe bir daha asla görmek istemediği başka bir seri katilin, Tassilo'nun, yardımına ihtiyacı olduğunu kabul etmek zorunda kalır.
     Titiz bir seri katil ile kâbuslarını geride bırakmaya çalışan bir dedektifin kanlı düellosuna hazır olun!








                      Kitabın Adı: Kızım
                      Yazar: Jane Shemilt
                      Çevirmen: Sevda Duman
                      Yayınevi: Pegasus Yayınları
                      Sayfa Sayısı: 392
                      Çıkış Tarihi: 3 Mayıs 2016

   Asla ağlamaz. Sonbaharı çok sever. Bunu onlara söylemek istiyorum. Dökülen yaprakları çocuk gibi toplayıp saklar. O sadece bir çocuk. Bulun Onu.
    Ünlü ve yakışıklı bir beyin cerrahıyla evli olan Jenny Malcolm, başarılı bir doktor ve üç çocuk annesidir. Mutlu, samimi bir ailedirler ve her şey yolunda gitmektedir. Fakat evin en küçüğü olan on beş yaşındaki güzel Naomi bir tiyatro gösterisinden sonra bir daha asla eve dönmeyince Malcolm ailesinin dışarıdan ideal görünen hayatı dağılmaya başlar. Genç kız âdeta buhar olup uçmuş, ailesi şaşkınlık ve acı içinde kalakalmıştır. Ancak aramalar hiç sonuç vermediği için olay giderek soğumaktadır. Her şeyi göze alan Jenny içinse araştırma henüz başlıyordur. Bulduğu şey çok rahatsız edicidir; güvendiği, tanıdığını sandığı ailesinin, özellikle de Naomi'nin büyük sırları vardır. İpuçlarını birleştiren Jenny, yetiştirdiği kızdan çok farklı biriyle tanışacaktır. Kayıp kızını bulmayı saplantı haline getiren bir annenin yürek parçalayan, gerilim dolu yolculuğunun unutulmaz hikâyesi… Bu kitabı okuduktan sonra en yakınlarınıza bile daha dikkatli bakmak isteyeceksiniz.

İTHAKİ YAYINLARI







                       Kitabın Adı: Doctor Who Savaş Makineleri
                     Yazar: George Mann
                     Çevirmen: Aslı Dağlı
                     Yayınevi: İthaki Yayınları
                     Sayfa Sayısı: 280
                     Çıkış Tarihi: 6 Mayıs 2016


   Büyük Zaman Savaşı ve Savaş Doktoru'na dair şimdiye dek anlatılan en detaylı hikâye! 
    "Eğer Dalekleri yenmemize yardımı olacaksa, Doktor, milyarlarca kişinin ölümü bizim için hiçbir anlam ifade etmez."
    Büyük Zaman Savaşı yüzyıllardır sürüyor ve evreni tahrip ediyordu. İnsanların yaşadığı gezegenler, Dalekler tarafından ele geçirilmişti. Yorgun ve kızgın Doktor'un başını çektiği bir TARDIS filosu Daleklere saldırmaya hazırlanırken aniden Doktor'un TARDIS'i hemen altında bulunan gezegen Moldox'a çakılmaktan kurtulamadı. Bu kaotik toprak parçasında kısılı kalan Doktor'un dikkatinden bir şey kaçmamıştı: Dalekler insanları topluyor ancak öldürmüyorlardı. Cinder adında genç bir Dalek avcısıyla karşılaşan Doktor, durumun aslını öğrenmeye hazırdı. Moldox'tan Gallifrey'e kadar uzanan zorlu macerada, Daleklerin planını çözmeye çalışan ikili her şeyi hatta herkesi değiştirecek olaylara şahit olacaklardı. 8. ve 9. Doktor arasında köprü kuran, Doctor Who 50. Yıl Özel Bölümü olan The Day of the Doctor'la tüm dünyaya tanıtılan Savaş Doktoru'nun yalnızca kendisine ait ilk ve tek macerası: Savaş Makineleri.
    "Pek çok suratım oldu. Pek çok yaşamım. Hepsini gün yüzüne çıkarmadım. Unutmak için çok çabaladığım tek bir yaşamım oldu… Zaman Savaşı'nda savaşan Doktor."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder