1 Eylül 2016 Perşembe

Eylül 2016 Kitap Tanıtımları

YABANCI YAYINLARI








                        Kitabın Adı: Ada Yanıyor
                      Yazar: Lynne Matson
                      Çevirmen: Bige Turan Zourbakis
                      Yayınevi: Yabancı Yayınları
                      Sayfa Sayısı: 488
                      Çıkış Tarihi: 2 Eylül 2016


     "Koşun, diye düşündü Ada. Ateşinizi yakın. Direnin! Ada, insanların yanışını izlemekten zevk duyacaktı. Yanmak en beter acıları getiriyordu. Ada hatırlayınca içi bir tuhaf oldu, ardından o hatırasındaki acıyla kükredi, nefretle köpürdü, gözünü kan bürüdü ve asla dinmeyecek bir intikam hırsıyla tutuştu. Ama bu gece başlangıç olacaktı."

Kaybetmek seçenek değildi fakat kazanmak Skye'ın her şeyine mal olabilirdi... Skye'ın ve Rives'ın adayı yok etmek için göstermiş olduğu çabaya rağmen Nil Adası hâlâ varlığını sürdürüyordu. Ve Skye'ın peşini bırakmaya niyeti yok gibiydi. Gün geçtikçe kötüleşen, inkâr edemediği bir karanlıkla mücadele eden Skye giderek dağılmanın eşiğine doğru sürükleniyordu. Adanın gücü giderek artıyor ve Skye da karşı koymak için savaşıyordu. Kısa süre içinde Skye, Nil Adası'ndan gerçekten kurtulabilmek için adanın acımasız döngüsünü kırması gerektiğini keşfetti; ve bunu yalnız başına yapmazdı.

Ada tüm gücünü serbest bıraktığında Skye hayal bir edemeyeceği kadar acımasız, imkânsız bir seçim yapmak zorunda kalacaktı. Ada saati ilerledikçe sadece acı dolu tek bir gerçek ortaya çıkmıştı: Yalnızca bir taraf kazanabilirdi.

Kimler Nil Adası'na geri dönecek ve kimler hayatta kalmayı başaracaktı?










                         Kitabın Adı: Juliet Paramparça
                         Yazar: Leisa Rayven
                         Çevirmen: Pınar Polat
                         Yayınevi: Yabancı Yayınları
                         Sayfa Sayısı: 392
                         Çıkış Tarihi: 2 Eylül 2016


Paramparça olmuş bir kalp onarılabilir mi? İki milyondan fazla hayrana sahip bu unutulmayacak aşk hikâyesinde nefes kesici bir son sizleri bekliyor.

Cassie yıllar boyunca Ethan Holt'u unutmaya çalışmıştı. O hayatının aşkıydı ve Ethan aşkını karşılıksız bıraktığında Cassie'nin bir parçası sonsuza kadar ölmüştü. Ya da o öyle sanıyordu. Şimdi ikisi yeniden aynı sahneyi paylaşıyorlardı ve Ethan, Cassie'yi geri kazanmaya kararlıydı. Değiştiği konusunda ısrarcı olan Ethan, nihayet Cassie'nin yıllar önce duymak istediklerini söylemeye hazırdı ancak Cassie ona inanabilecek miydi? Bu seferkini tutamadığı diğer o tüm sözlerden farklı kılan neydi?

Ethan geçmişlerini değiştiremeyeceğinin farkındaydı ama eğer âşık olduğu kadınla en ufak bir şans istiyorduysa Cassie'yi geleceklerinin birlikte yazıldığına ikna etmesi gerekecekti.

PEGASUS YAYINLARI






                   
                           Kitabın Adı: Aşk ve Diğer İmkansız Kelimeler
                        Yazar: Erin McCahan
                        Çevirmen: Gamze Bulut
                        Yayınevi: Pegasus Yayınları
                        Sayfa Sayısı: 336
                        Çıkış Tarihi: 7 Eylül 2016



İnsan bilmediği bir dilde kendisi olabilir mi?.. Peki ya âşık olabilir mi?

Kalbiniz çeviriye kurban giderse ne olur?

On altı yaşındaki Josie birçok dil bilmektedir: Lise dili, üniversite dili, arkadaş dili, erkek arkadaş dili, ayrılık dili, hatta güzel kız dili. Ama bunların hiçbiri kendi dili değildir… Onun dilini konuşanlar yalnızca en yakın arkadaşı Stu ile ablası Kate'tir. Kate çekilmez bir adamla nişanlanınca Josie bunu dünyanın en büyük hatası gibi görmekten kendini alamaz. Ablası düğün gününe kadar Josie'yi yola getirmeye kararlıdır; Josie'yse Kate ile nişanlısını ayırmaya. Sırlar ve anlamsal farklılıklar üzerine savaşlar verilirken Josie gerçek aşkın doğasını merak etmeye başlayacaktır.






         
                      Kitabın Adı: Şimdi ve Sonsuza Dek
                    Yazar: Lexa Hillyer
                    Çevirmen: Belgin Selen Haktanır
                    Yayınevi: Pegasus Yayınları
                    Sayfa Sayısı: 344
                    Çıkış Tarihi: 5 Eylül 2016



"Ne geçmişti ne de gelecek; önceden gerçekleşmiş olan her şey artık günün birinde olacak her şeye dönüşmüştü. Zoe sonsuz hissediyordu, her zaman var olmuş, her zaman parıl parıl parlamış gibi hem genç hem de çok yaşlı hissediyordu. Güzel hissediyordu." 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder