9 Mayıs 2014 Cuma

Aynı Yıldızın Altında - John Green (Yorum)

                     
                     Kitabın Adı: Aynı Yıldızın Altında
                     Yazar: John Green
                     Çevirmen: Çiçek Eriş
                     Yayınevi: Pegasus Yayınları
                     Sayfa Sayısı: 320
                     Baskı Yılı: 2014

         Pegasus Yayınları kalitesinde çıkan, dünya üzerinde çok  büyük bir kasırga yaratan bir kitap. Ben bu kitabı tatil dönüşü  yoldan aldım. Yine kitap hakkında pek bilgim yoktu ama  kapağını önceden görmüştüm ve bir anda elim kitaba gitti. 

        Kitapta çok fazla tıbbi terim var onları kafa karıştırıcı  bulabilirsiniz ama onları önemsemeseniz de anlaşılıyor. Gus yani Augustus gerçekten etkileyici bir karakter. Karşındakine önem veriyor, sevdi mi tam seviyor, yardımsever ve mantıklı bir karakter. Hazel kanser hastası, depresyona girmek üzere, sevimli bir karakter.  Hazel ve Gus kanserli çocuklar için yapılan Destek Grubu'nda karşılaşırlar. Gus'a Hazel tanıdık gelir ve uzun bir süre bakışlarını Hazel'a sabitler. Hazel bunu fark edince o da Gus'a bakmaya başlar ve böyle tatlı tatlı bakışırlar :D Gus'ın arkadaşı Isaac benim çok hoşuma gitti, Gus her zaman Isaac'a yardım ediyor. 

    Destek Grubu çıkışı Gus ve Hazel konuşurlar bu sırada arkadaş olurlar ve uzun bir süre beraber takılmaya başlarlar. Birbirlerini tanımaya başlarlar,hatta en çok sevdikleri kitapları bile birbirleriyle paylaşırlar.Bu kitapta bir aşk üçgeni yok. Bu da demek oluyor ki karakterler birbirine kaldı, sinir bozucu biri daha olmayacak. İkili neredeyse sürekli birliktedirler ve onların kankaları Isaac var. Kör ama yine de hayatı seviyor ve arkadaşlarıyla eğleniyor.

     Her kitabın filminin çekilmesi artık ilginçleşmeye başladı. Ama bence bu kitap çok abartıldı. Güzel bir kitap evet. Ama sonu çok tahmin edilebilir bir hikayeye sahipti.


Puanım: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder