5 Mayıs 2014 Pazartesi

Düğün Hediyesi - Lucy Kevin (Yorum)


               


                Kitabın Adı: Düğün Hediyesi
                Yazar: Lucy Kevin 
                Çevirmen: Özge Fındıklı 
                Yayınevi: Arkadya Yayınları
                Sayfa Sayısı: 160
                Baskı Yılı: 2013

         Arkadya Yayınları'nın müthiş kapağıyla hemen          içimde okuma isteği uyandı. Arka kapağındaki cupcake  resmine aşık oldum. Anlaşılacağı gibi zaten şeflerle ilgili  bir roman ve sürekli yemekten bahsedince kitabı okurken  hep acıktım. Canım hiç yemediğim ilginç ilginç yemekler  istedi :D

          Julie kendi restoranını açıyor ancak ünlü şef onun  restoranını 'yavan' buluyor. Yorumu her yerde yayınlanınca  da Julie'nin restoranına kimse gelmez oluyor ve batıyor.  Kısaca Andres Julie'nin hayallerinin yıkılmasını sağlayan  ünlü şef. 


     Julie işten çıktıktan sonra Rose'un Köşkü'nde  işe başlıyor. Burada düğün için yemek yapması gerekiyor. Ancak bu menünün ilginç lezzetler taşıması gerekiyor. Julie elinden geldiğince güzel bir menü hazırlayarak gelinle damada sunar. Ama gelinle damat yerine damadın abisi ünlü şefimiz Andrew gelir. Julie'yi bir korku basar. İşinin batmasına sebep olan adamın yine işini elinden almasına izin vermek istemez. İşte o andan sonra zaten olan oluyor. Uzun bir süre Andrew ile Julie birlikte çalışıyor, yeni lezzetler keşfedip, televizyon programı sunuyorlar. Bu süre içerisinde de Andrew ve Julie birbirlerine aşık oluyorlar.

      Andrew fazla öz güvenli,bol eleştirici,burnu kalkık,yakışıklı bir tip. İşine çok çaba harcıyor, değişik lezzetler denemeye çalışıyor.Aslında çok çok sevdiğim bir kahraman olmadı bazen  sevdim bazen sevmedim diyebilirim. 

      Julie ise kariyerinde ilerleme kaydetmek istiyor ve bunun için çalışıyor. Ancak kendine güveni eksik ve alışılmış lezzetleri yapan bir aşçı. 

       Yazar bence çok hoş yazmış hem lezzetli karın acıktıran bir kitap hem de tatlı bir aşk hikayesi ile yüzünüzde bir gülücük oluşmasını sağlayacak bir kitap. Kitapta normalde olabilecek bir olay anlatılıyor ve karakterler gayet iyi yansıtılmış. Güzel mi güzel kapağı da üzerine eklenince tam alınacak bir kitap bence. Tavsiyemdir :) 

       Kitabın arkasında bu kitabın bir seri olacağı yazıyor. Dört Düğün Bir Fiyasko adında dört kitaplık bir serinin ilk kitabıymış ama ben diğer kitaplar için hiç haber duymadım. Acaba ne zaman yayınlanır ya da yayınlanacak mı merak ediyorum. 

Puanım: 
      


      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder