9 Temmuz 2015 Perşembe

Silber - Kerstin Gier (Yorum)


                    Kitabın Adı: Silber
                    Yazar: Kerstin Gier
                    Çevirmen: Firuzan Gürbüz
                    Yayınevi: Pegasus Yayınları
                    Sayfa Sayısı: 400
                    Baskı Yılı: 2015

     Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer Serisi'nin yazarı   Kerstin Gier'den yine bol yolculuklu, maceralı, biraz       aşk bulunduran mükemmel bir seri: Rüyalar Kitabı         Serisi.

     Liv Silber, sürekli yaşadığı yeri değiştirmek zorunda   olan annesi, kız kardeşi, bakıcısı ve köpeğiyle               yaşayan meraklı bir kız. Londra'ya taşınmak zorunda     kalırlar ve annesinin burada sevdiği biri, Ernest, var. Liv, burada yeni bir okula başlar ve bu okulda 4 tane birbirinden havalı ve yakışıklı bir çocuk grubu var: Grayson, Henry, Jasper ve Arthur. Bütün okul onlara hayran. 

   Bir akşam, Ernest'a yemeğe giderler ve Liv'in annesi sevdiği adamla birlikte yaşamaya karar verdiğini açıklar. Şansa bakın ki Grayson da Ernest'ın oğlu. Yani okulun en havalı grubundaki çocuk onun ağabeyi olacak. Aynı gece hikayenin asıl başladığı yer bana göre çünkü Liv rüyaları görmeye başlar. Yeşil bir kapıdan çıkarak bir mezarlığa gider. Orada okulun havalı grubunun gizemli bir ayin düzenlediğini görür. Bu rüyaların ayinlerle bir ilgisi vardır. Sıradan bir rüya gibi gözüküyor ama değil çünkü 5 kişi aynı anda, aynı rüyayı görüyorlar ve ertesi gün gerçek bir anı gibi hatırlıyorlar. Sırları seven Liv bu işin peşini bırakmaz ve her gece yeşil kapıdan geçerek rüya koridoruna çıkar. Burada tanıdığı pekçok kişinin rüyalarına açılan bir kapı bulunuyor. Ancak bazıları kilitli. "Maşallah bu nasıl hayal gücüdür böyle" diyordum ben.
                             "Kesin olmayan nedir?"
  Liv olayları anlamak için her gece rüyadan rüyaya atlıyor. Bazen de Henry ile birlikte rüyalar koridorunda dolaşıyorlar. Bir süre sonra o kadar iyi anlaşıyolar ki ortaya aşk kıvılcımları çıkıyor. Henry ve Liv arasında geçen şirin ve rüya dolu aşkı okumak sizi çok eğlendircek. Çünkü çok tatlılar. Korkutucu, eğlenceli ve romantik rüyalar görüyorlar ve her şey hayal güçlerine bağlı. Hayal edip odaklanıyolar ve rüyalarını yönetiyorlar. Liv git gide olayları çözmeye başlıyor ama o çözdükçe karışıyor ve tabi ki başını belaya sokmaktan da kaçınmıyor. 

  Liv'i çok sevdim gayet aklı başında bir kız ve sinir etmiyor. Henry ise çok iyi bir çocuk başta pek güvenmedim ama kitap ilerleyince çok güzel şeyler oldu. Grayson da bir diğer favorim çünkü Liv'i korumak istiyor ve hem ağabey hem de arkadaş gibi davranıyor. Yazarımız yine çok güzel bir iş çıkarmış, bir solukta okuyacağınız bir kitap yazmış. 

  Liv'in başına nelerin geleceğini görmek ve güzel bir rüya yolculuğu yapmak istiyorsanız doğru kitabı buldunuz. Bir koridor bir sürü kapı, işte şimdi Rüya Yolculuğu zamanı.

Puanım: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder