17 Ağustos 2015 Pazartesi

Gökkuşağını Yaklamak - Kahtleen Long (Yorum)







                     Kitabın Adı: Gökkuşağını Yakalamak
                     Yazar: Kathleen Long
                     Çevirmen: Buse Barış
                     Yayınevi: Arkadya Yayınları
                     Sayfa Sayısı: 312
                     Baskı Yılı: 2013


       Bol maceralı fantastik kitapların beni yormaya başladığı zamanlardı Kitaplığımın önüne geçip sakin bir kitap arıyordum ve güzel kapaklı bu kitabı seçiverdim bir anda. ^-^

       Barnadette babasını yeni kaybetmiş, eşinden ayrılmış ve 5 yıl önce çocuğunu doğumdan sadece 5 gün sonra kaybetmiş. Hayatı büyük acılarla dolu olan Barnadette'nin kendisini bu acılardan kurtarışını ve hayata yeni bir sayfa açışını anlatıyor kitabımız. 

      Barnadette'nin bu sıkıntılı zamanlarında en büyük destekçisi yakın arkadaşı Diane. Diane yardım etmek istiyor ve sürekli hayatını yenilemesi gerektiğini düşünerek onu değiştirmeye uğraşıyor. Ve bir de Ashley var ki ben o kıza bayıldıım. Ashley, Diane'nın kızı ve fasulye aşığı. Ashley Bernadette'yi çok seviyor, sürekli onunla takılıyor. Hatta bu nedenle yeri geldiğinde Diane ve Bernie birbiriyle kavga ediyor.



     "Hayat, ölüm, evlilik... Her biri geçici, her biri ebediydi."

       Babasının bıraktığı defterle sırları çözerek hayatta yolun bulmaya çalışan Bernie'nin hikayesi benim pek hoşuma gitmedi. Kitap fazla sıradandı ve sıkıcıydı. Aman aman bir duygusallalık filan beklemeyin kadın zaten eşinden daha yeni ayrılmış. Kafanızı dinlemek istiyorsanız okuyabilirsiniz ancak biraz sıkılacağınızı düşünüyorum.

Puanım: 

                                                                          





2 yorum:

Sel TheTimelady dedi ki...

Ben de okumuştum bu kitabı. İçinde o kadar güzel sözler var ki. Telefonum bu kitabın sözlerinin resimleri ile dolmuştu. Sonra ne oldu, kaybettim onları. :)

Unknown dedi ki...

Ben de hepsini fotoğraflarını alıyordum her bölüme özel bulmuşlar. Bölümün içerisinde de var onlar. Kaybetmenize üzüldüm :(

Yorum Gönder