29 Ağustos 2015 Cumartesi

Kır Çiçeği Tepesi - Kimberley Freeman (Yorum)






                         Kitabın Adı: Kır Çiçeği Tepesi
                         Yazar: Kimberley Freeman
                         Çevirmen: Duygu Parsadan
                         Yayınevi: Arkadya Yayınları
                         Sayfa Sayısı: 534
                         Baskı Yılı: 2013





       Çok uzun zamandır kitaplığımda duran kitaplardan birini okumaya karar verdim ve elime bu kitabı aldım. Açıkçası pembesi çok ilgimi çekmişti ^-^
       
   Hikaye on bir yaşındaki Emma'nın bale yapması ile başlıyor. Daha on bir yaşında baleye gönül vermiş bir kız Emma. Büyüknnesine büyüük bir sevgiyle bağlıdır. Büyükannesinin ona verdiği şu öğüdü aklından çıkarmamalıdır. "Balerinler sonsuza dek dans edemezler" ve başarının her şey olmadığını unutmamalıdır.

   Kitap geçmişten bugüne gelen zorlu bir yaşam öyküsünü konu alıyor aslında. Emma'nın büyükannesi Beattie'nin gençliğini, yaşadığı tutkulu aşkı, bu aşk ve kızı için göze aldığı zorlukları ve Glasgow - Londra - Tazmanya üçgeninde geçen hayatını okuyoruz.


   Kitap uzun bir süreci anlatıyor ve yazar bunu akıcı bir şekilde bizlere aktarmayı başarmış. Sonu daha farklı olabilirdi, umut ettiğim bir son değildi. Yine de kitabı okurken içiniz cız edecek, öyle ki bazı bölümlerde ağlama isteği bile uyandıracak. Beattie'nin hızla değişen hayatını büyük merakla okuyacak, hayretlere düşeceksiniz.


"Sanki aramızdaki bütün şehirlerin ve denizlerin ağırlığını hissedebiliyorum" diyerek elini göğsüne koydu Beattie. "Tam buramda, yüreğimin üzerinde oturuyor."



Puanım:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder