28 Ağustos 2015 Cuma

KVBT 11. Tur 5. Gün : Hiç Hesapta Yokken | Yorum+Seri Tanıtımı














                      Kitabın Adı: Hiç Hesapta Yokken
                      Yazar: Sydney Landon
                      Çevirmen: Defne Ege Taylan
                      Yayınevi: Nemesis Kitap
                      Sayfa Sayısı: 312
                      Baskı Yılı: 2015


       Yepyeni, aşk ve inat dolu, eğlenceli bir kitabın  yorumunu ve ardından da seri tanıtımını yazacağım.  Konusu bilindik aşk kitaplarından pek de farklı değildi.  Tahmin edilebilirdi ancak karakterlerin birbiriyle  şakalaşıp eğlenmesi eğlenceliydi. Gelelim kitabın  konusuna ^-^

   Suzy çekiciliği ve güzelliği sayesinde ilgileri üzerine çekse de ailesi tarafından yeterli ilgiyi görememiş, sevgilisi tarafından aldatılmıştır. Yaşadığı bu üzüntüler onun kalbini kırmış ve bir buz kütlesine çevirip etrafına duvarlar örmesine sebep olmuştur. 

  Gray karizmatik, yakışıklı ve havalı görünen, bütün kadınların aşık olabileceği bir erkektir. Bununla kalmayıp bir de CEO. Gray ve Suzy aynı şirkette çalışmaktadır ve Suzy'e ilk gördüğü andan beri onun çekiciliğine kendini kaptırmış ve bir yıl boyunca Suzy'le çıkabilmek için uğraşmıştır. 

   İşler tam istediği gibi olacakken ufak bir kaza ile Suzy sakatlanır. Gray, Suzy'i hiç bırakmaz. Biz de bu sayede eğlenceli bölümler okuruz ^-^ Hayatın acı yönüyle işler tam düzelecekken birkaç defa daha da kötü hale geliyor. Gray bu yaşadıkları karşısında Suzy'den vazgeçecek mi? Suzy, Gray'i de ördüğü duvarların arkasında bırakacak mı? Bütün sorularınızın cevabı kitapta ^-^

  Kitap tahmin edilebilir olmasına rağmen gayet eğlenceli bölümlere sahipti. Bazı bölümlerde şaşıracak bazı bölümlerde güleceksiniz ama Gray gibi bir erkeği siz de hayatınızda görmek isteyeceksiniz!

Puanım: 
                                             
                                                           SERİ TANITIMI


   Turunu yaptığımız Hiç Hesapta Yokken kitabının dahil olduğu Danvers Serisi'ni anlatacağım sizlere ^-^



     Serimiz tam olarak 8 kitaptan oluşuyor. Her kitapta bir çiftin ilişkisinden bahsedilmektedir ve bahsedilen kişiler birbirleriyle ilişkililer. Serinin tüm kitaplarının yurtdışı kapakları yukarıdaki gibi. İşte sırayla seri boyunca hangi kitapta kimin ilişkisini göreceğimizin listesi; 

  Weekend Required (Danvers #1) - Claire ve Jason
  Not Planning on You (Danvers #2) - Suzy ve Gray
  Fall For Me (Danvers #3) - Beth ve Nick
  Fighting For You (Danvers #4) - Ella ve Declan
  No Denying You (Danvers #5) - Emma ve Brant
  Always Loving You (Danvers #6) - Ava ve Mac
  Watch Over Me (Danvers #7) - Gwen ve Dominic
  The One For Me (Danvers #8) - Cyrstal ve Marc


      8 Kitabın yanında bir de 4. ve 5. kitabın arasında çıkan bir novella var. Yandaki fotoğraf da o novellanın kapağı ^-^


     Yayın hakları Türkiye'de Nemesis Kitap'a ait olan Danvers Serisi'nin henüz ilk 2 kitabı Türkçe'ye çevrildi. Diğer kitapların da en yakın zamanda çevrilmesini umuyoruz ^-^ Şimdi ilk iki kitaba göz atalım;                                                        

           Hafta Sonu Kaçamağı 
Bazen işler göründüğü gibi değildir. Başarılı iş adamı Jason Danvers'a, üç yıldır asistanlığını yapan Claire Walters'ı sorsalar, onun ciddi, ağırbaşlı, çalışkan, sadık ve işkolik olduğunu söylerdi. Bunların yanına belki onlarca sıfat daha ekleyebilecek olan Jason'ın emin olamayacağı tek şey, asistanının cinsiyeti olurdu. Claire sürekli arkadan topladığı saçları ve kahverengi, tek tip kıyafetleriyle dikkat çekmekten o kadar uzaktı ki, Jason onun karakteri dışında belirgin hiçbir şey hatırlamazdı.

Ama bir gün işler, bir daha asla eski haline dönemeyecek kadar değişti. Arkadaşının bekarlığa veda partisinde ortaya gelen kocaman pastadan yarı çıplak fırlayan parti kızı, Jason'a bir yerden tanıdık geliyordu. Açık saçları ve gözler önündeki kusursuz vücuduyla partideki herkesin hayranlığını kazanan bu pasta kızı, asistanı Claire'in ta kendisiydi. İyi de ailesini ziyaret etmeye gideceğini söyleyip izin aldığı o hafta sonu, hareketli bir partinin orta yerinde pastadan fırlaması ne demek oluyordu?

Birbirine bu kadar zıt iki hayat yaşayan asistanının sırlarını öğrenmek artık Jason'ın en önemli işi olacaktı. 



       Hiç Hesapta Yokken
Suzy Denton, yaptığı işi seven, âşık olduğu adamla mükemmel bir ilişki yaşayan şanslı ve mutlu bir kadındır. Lise yıllarından beri birlikte olduğu erkek arkadaşına tüm kalbiyle güvenmektedir. Hayatındaki her şeyin yolunda olduğunu düşündüğü bir dönemde, sevgilisi tarafından aldatıldığını öğrenir.

Suzy'nin sarsılmaz sandığı dünyası, bir anda ayaklarının altından kaymıştır. Artık hiç kimseye güvenmeyecektir. Kendini işine veren Suzy, şirketin yeni ortağı Grayson Merimon'la çalışmaya başladıktan sonra işler değişir. Gray, Suzy'den fazlasıyla etkilenmiştir. Hiçbir erkeği hayatına sokmamak konusunda kararlı olan Suzy, Gray'i kendi yöntemleriyle uzaklaştırır. Ancak Gray, istediği şeyi almak için ne gerekiyorsa yapacak kadar gözü kara bir adamdır. Suzy'nin inadı ve Gray'in kararlılığı bilinen şeylerdir de, peki ya aşk? 

İşte o hiç hesapta yoktur…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder