22 Eylül 2015 Salı

KVBT 12. Tur 4. Gün: Kader Kitabı - Erika Swyler (Yorum)





                             Kitabın Adı: Kader Kitabı
                          Yazar: Erika Swyler
                          Çevirmen: Deniz Topaktaş
                          Yayınevi: Martı Yayınları
                          Sayfa Sayısı: 448
                          Baskı Yılı: 2015


      Simon Watson, Long Island'da oldukça yıpranmış bir evde tek başına yaşamaktadır. Simon 7 yaşındayken annesi kendini suda boğarak öldürmüştür. Babası ise, eşini kaybettikten sonra üzüntüsünden hayatla olan ilişkisini kesmiş ve bir süre sonra da ölmüştür. Kız kardeşi Enola ise, Simon'la birlikte yaşadığı evi terk edip tarot okuyuculuğu yapmaya başlamıştır. 

      Bir gün Simon'a bir kargo gelir ve içinden oldukça eski, yıpranmış bir kitap çıkar. Simon'a kitabı gönderen kişi,Martin,bir kütüphanecidir, tıpkı Simon gibi. Simon, Martin'e kitabı ona neden gönderdiğini sorar ve Martin; Simon'ın babaannesinn adının kitapta geçtiğini söyler. Simon bilmeceleri çözmek ister ve kitabın içindeki isimleri araştırmaya başlar. Bunun sonucunda, ailesindeki kadınların aynı tarihte aynı şekilde öldüklerini öğrenir. 24 Temmuzda boğularak ölmüşlerdir ancak büyük bir sorun vardır ölen kadınların hepsi çok iyi bir yüzücüyken nasıl boğuldular? Bunun üzerine Simon kardeşinin de başına aynı olayın gelmesinden korkarak hem onu korumak hem de merakını gidermek için kitabı çözmeye çalışır. 

     Kitapta iki farklı hikaye anlatılıyor biri Simon'ın hayatı, diğeriyse eski yıllarda yaşayan dilsiz bir çocuk olan Amos'un hikayesiydi. Ben Amos'un hikayesini daha çok sevdim, daha gizemli ve farklıydı. 

   Kitap bana çok akıcı gelmedi çünkü çoğu cümle çok basitti. Yazarın basit bir yazımı vardı diye düşünüyorum. Bir de sonu beni etkileyemedi, sanki sonu çok aceleye gelmişti, aklımda kalan sorulara cevap alamadan bitti. Kitaptan 2 puan kırmamın sebepleri bunlar. 

    Karakterleri sevdim, gıcık eden hiçbir yönleri yoktu. Enola hariç. O abisine çok ilgisiz davrandı, Simon onu korumaya çalıştı ama Enola onu sürekli başından attı. 

   Kitap hakkındaki bu birkaç sorunum dışında konusu gayet hoştu. Gizemli kitaplar, gizemli kaderler çok merak uyandırıcıydı. 

Puanım: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder