4 Aralık 2015 Cuma

Aralık 2015 Tanıtım Bültenleri


Merhaba! İlk defa blogda bir ay içerisinde yayınevlerinden çıkacak kitapların bültenlerinden oluşan bir yazı yazıyorum. Yayınevilerinin paylaşmış oldukları haberlere göre hazırladım bu yazıyı, iyi okumalar dilerim ^-^


ARKADYA YAYINLARI





    
                      Kitabın Adı: Kağıttan Kalpler
                      Yazar: Courtney Walsh
                      Çevirmen: Buse Barış
                      Yayınevi: Arkadya Yayınları
                      Sayfa Sayısı: 456
                      Çıkış Tarihi: 1 Aralık 2015

   
  Belki de yok olan hayaliniz sizi mutluluğa götürecektir…

Otuz yaşına girmek üzereyseniz, tek dünyanız küçük bir kitabeviyse ve aşk denen o üç harfli sözcük sizde sadece acı bir tat bırakıyorsa, hazırlıklı olun, çünkü dünyanız daha da altüst olmak üzere…

Tıpkı Âşıklar Parkı kasabasının daimi bekârı Abigail Pressman’ın olduğu gibi. Hiç ummadığı bir şekilde eline geçen bir mektup zarfının içinden çıkanlar onu bir peri masalına sürükleyecektir. Bunlar gizemli bir çifte ait olan, üzerlerinde aşk sözcükleri yazan kâğıttan kalplerdir. Abigail, gerçekten hiçbir çıkar gözetmeksizin birbirlerini seven bu çiftin kim olduğunu öğrenmeye karar verir.

Ancak yeni dükkân sahibinin gelmesiyle birlikte kitabevinin kapatılması gerçeğiyle karşı karşıya kalınca tamamen hayal kırıklığına uğrar. Bir yandan notları yazan çifti bulmaya çalışan Abigail, aşka karşı duruşunu değiştirip hayallerine ve kalbine sahip çıkabilecek midir?


NEMESİS KİTAP









                  Kitabın Adı: Her Yerde Sen
                  Yazar: Sydney Landon
                  Çevirmen: Nihal Akcan
                  Yayınevi: Nemesis Kitap
                  Sayfa Sayısı: 352
                  Çıkış Tarihi: Aralık 2015


Beth Denton, hayatının büyük bir kısmını aşksız geçirmiştir ve ona göre bunun nedeni fazla kilolarıdır. Özlediği aşkı yaşayabilmek için onlardan kurtulmaya karar verir. Sonunda fazla kilolarından kurtulduğundaysa, tıpkı beklediği gibi erkeklerin ilgisini çekmeye başlar. Yeni görünümüyle flört dünyasına adım atan Beth, aşkı bulmak için fazlasıyla hazırdır. Ancak, onca erkek arasından hoşlanmak için en yanlış adamı seçmiştir: Nick Merimon. Üstelik Nick de ondan hoşlanıyor gibi görünmektedir.

Beth'e göre, Nick gibi sıfır beden kadınlarla çıkmaya alışmış birinin ondan hoşlanması imkânsızdır. Ancak hayatında bir kez olsun, yalan olduğunu bilse bile, arzuladığı şeyi yaşamaya karar verir. Verdiği bu kararın doğuracağı beklenmedik sonuçlarla yüzleşmesi ise an meselesidir.








                   Kitabın Adı: Geçmiş Kapını Çaldığında
                   Yazar: Emily March
                   Çevirmen: Merve Altıparmak
                   Yayınevi: Nemesis Kitap
                   Sayfa Sayısı: 400
                   Çıkış Tarihi: Aralık 2015
             
Hala yanmakta olan bir aşkın ateşini söndürmek için, ayrılıktan daha fazlası gereklidir. Jack Davenport, mesleği ve onun tehlikeleri hakkında asla konuşmayan bir adamdır. İşi, aşık olduğu eşinden ayrılmasına, evliliğinin parçalanmasına sebep olduğunda bile...

Birbirlerini görmeyerek geçirdikleri onca yıldan sonra, eski eşi Cat Blackburn'un başı derde girdiğinde kader onları yeniden bir araya getirir. Artık Jack'in, Cat'i geri kazanmak için ikinci bir şansı vardır. Jack, kaçırarak Eternity Springs'e getirdiği Cat'le her şeye yeniden başlamayı umarken Cat, geçmişin onu geri dönülemez bir şekilde yaraladığını düşünmektedir. Geçmiş, kapılarını durmaksızın çalarken Jack ve Cat, Eternity Springs'in iyileştirici gücü ve yeni kazandıkları arkadaşları sayesinde, paramparça olmuş aşklarını bir araya getirme cesareti bulabilecek midir?


GO KİTAP






                  Kitabın Adı: Konuş Benimle
                  Yazar: Laurie Halse Anderson
                  Çevirmen: Duygu Yücel
                  Yayınevi: Go Kitap
                  Sayfa Sayısı: 304
                  Çıkış Tarihi: 3 Aralık 2015

Konuşmak gittikçe zorlaşıyordu. Boğazım sürekli acıyor, dudaklarım kuruyordu. Geceleri uyurken çenemi o kadar sıkıyordum ki sabahları başım ağrıyordu… Ne zaman annemle, babamla ya da öğretmenlerden biriyle konuşmaya çalışsam ya kekeliyor ya da donup kalıyordum. Sorunum neydi benim? Melinda Sordino'nun bir sırrı var. Ama sırrını paylaşabileceği kimsesi yok. Bütün arkadaşları, hatta tanımadığı insanlar bile ondan nefret ediyor. Ve günden güne içine kapanan Melinda, çareyi susmakta buluyor. Yalnızlaştıkça susuyor, sustukça yalnızlaşıyor. Ta ki O ŞEY'den kaçıp saklanamayacağını, O GECE'yi unutamayacağını anlayana dek…


PARODİ YAYINLARI





                      Kitabın Adı: Ateş Çemberi
                       Yazar: Alexandra Bracken 
                       Çevirmen: Handan Sağlanmak Arlı
                       Yayınevi: Parodi Yayınları
                       Sayfa Sayısı: 592
                       Çıkış Tarihi: 18 Aralık 2015

Artık tek lider benim. 
Bütün bir neslin kaderi benim ellerimde.
Kuzeye, tutsak olmuş binlerce çocuğu özgürlüğe kavuşturmaya gidiyorum.
Zihnimi bir silah olarak kullanmaktan başka çarem yok. 
Hata yapma lüksüm yok. 
Çünkü tek bir hata, tüm dünyayı yakıp kavuracak olan bir yangının fitilini ateşleyebilir.
Özgürlük nefesim kadar yakınken bana, biliyorum: Bunun dönüşü yok!



YABANCI YAYINLARI






                        Kitabın Adı: Kırık Kalpler
                        Yazar: Sarah Ockler
                        Çevirmen: Bilge Begüm Büyüksaraç
                        Yayınevi: Yabancı Yayınları 
                        Sayfa Sayısı: 352
                        Çıkış Tarihi: 4 Aralık 2015


 Her şey kalp kırıklığına işaret ettiğinde, aşkın iyileştirici gücüne inanabilir misiniz?

Jude ablalarından çok şey öğrenmişti ama en önemlisi, Vargas erkeklerinden uzak durması gerektiğiydi. Bir Vargas erkeğini sevmenin yol açabileceği felakete, gözyaşlarına şahit olmuş ve ablalarıyla birlikte bir yemin etmişti: Asla bir Vargas'la birlikte olmayacaktı. Jude yaz tatilini hasta babasının klasik motorsikletini tamir ederek onu yeniden hayata bağlamaya adamıştı, ki bu da, bu işten anlayan birisini bulması anlamına geliyordu. Bulduğu kişinin sevimli bir çocuk olması Jude'un suçu muydu? Ve şaşırtıcı derecede tatlı? Ve ayrıca Vargas?

Jude kendi kendine Emilio ile aralarında geçenlerin tamamen motorsikletle ilgili olduğunu söylüyordu. Ablaları asla bu durumu öğrenmeyecekti ve ayrıca Jude, Vargas erkeklerinin flörtöz hareketlerinin kilometrelerce uzaktan fark edebiliyordu, asla bir tanesine âşık olmazdı. Fakat işler Jude'un planladığı gibi gitmiyordu, tarih tekerrürden ibaretse kendisi hızla bir felakete doğru koşuyor demekti, tabii eğer ablaları yanılmamışsa...








                     Kitabın Adı: Leo
                     Yazar: Mia Sheridan
                     Çevirmen: Hanife Albayrak
                     Yayınevi: Yabancı Yayınları
                     Sayfa Sayısı: 288
                     Çıkış Tarihi: 11 Aralık 2015


Başka Dilde Aşk'ın yazarı Mia Sheridan'dan, kayıp aşklara ve yeni başlangıçlara dair yepyeni bir roman… Evie ve Leo, koruyucu aileleri vasıtasıyla tanışmışlar ve sıkı bir dostluk kurmuşlardı. Büyüdükçe, aralarındaki bu dostluk yerini daha yoğun bir duyguya, yani aşka bırakmış ve on sekiz yaşına girdiklerinde birlikte bir hayat kurmaya yemin etmişlerdi. Ergenlik çağındayken Leo birden evlat edinilip başka bir şehre taşınmış ancak Evie'ye bulduğu ilk fırsatta onunla iletişime geçeceğine dair söz vermişti. Ne var ki Evie ondan bir daha haber alamamıştı.

Sekiz yıl sonra Evie şansını döndürüp kendine bir hayat kurmuştu. Bir işi, arkadaşları vardı ve mutluydu. Ardından gizemli bir adam ortaya çıktı, onu Leo'nun gönderdiğini iddia ediyordu. Ve bu adamla aralarındaki elektrik inanılmazdı! Yine de, Evie bu ateşli yabancıya güvenebilir miydi? Ve bu yabancı, Leo'yla olan bağlantısı ve onun ortadan kayboluşu hakkında Evie'ye yalan söylüyor olabilir miydi?





 

                           Kitabın Adı: Kızımın Katiline Mektuplar
                         Yazar: Cath Staincliffe
                         Çevirmen: Ceren Alkan
                         Yayınevi: Yabancı Yayınları
                         Sayfa Sayısı: 312
                         Çıkış Tarihi: 11 Aralık 2015

İngiliz ITV3'ün Suç Gerilimi Romanları seçkisinde yer alan ve Specsavers Suç Gerilimi Ödülleri 2014'ün en iyi altı suç gerilimi romanından birisi olan Kızımın Katiline Mektuplar, vahşi bir suçun sıradan bir aile için sonuçlarını ortaya koyarken suç, ceza ve oldukça insani bir duygu olan intikam arzusu üzerine temel soruları da keşfe çıkıyor.

Büyükanne Ruth Sutton gezegendeki herkesten daha çok nefret ettiği adama, dört yıl önce kızını öldüren adama mektuplar yazıyor. Ruth'un acısının yükü ve nefreti geçen zaman içerisinde yalnızca daha da büyümüş, intikam almak için duyduğu arzu daha da güçlenmiştir. Ruth kızının katili olduğunu düşündüğü adama yazarak, kendisini kemirip hayatını mahveden duyguları içinden atmak, hakikati öğrenip huzur ve bir çıkış bulmayı umut etmekte, okur da onun gözünden bu cinayetin sırlarını öğrenmektedir.

Fakat Ruth'un onu gerçekten bağışlayıp bağışlayamayacağı başka bir meseledir ve mektuplar bu noktada onun hem son hem de en büyük umududur.

NOVELLA YAYINLARI







                      Kitabın Adı: Senden Sonra
                      Yazar: Emily Hope
                      Çevirmen: Ayşe Dedeman
                      Yayınevi: Novella Yayınları
                      Sayfa Sayısı: 256
                      Çıkış Tarihi: 9 Aralık 2015

"Eğer değer verirsen incinirsin, insanlar incitir." Bir Noel günü savaşma ruhumu kaybettim ben, karanlığa hapsoldum. Senden sonra umut hep bir uhdeydi. Debbie'nin bir Noel günü verdiği karardan sonra bütün yaşamı hiç tahmin edemeyeceği bir biçimde değişmiştir; o günden sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bizi gerçekten biz yapan nedir? Yaşamayı tercih ettiklerimiz mi, ardımızda bıraktıklarımız mı? Yaşadığımız anlar mı, yoksa geride bırakmaya çalıştıklarımızın acısı mı? Senden Sonra pişmanlıkların, acının, hayal kırıklıklarının nasıl da insanın yaşamını gölgelediğinin hikâyesi…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder