5 Ocak 2016 Salı

Ocak 2016 Kitap Tanıtımları


Merhaba! Yeni bir ay ve yeni bir yıla girdik. Bu ay da birbirinden güzel birçok yeni kitap çıkıyor. Ben de bu ay çıkacak olan kitapların tanıtım bültenlerini yine bir yazıda toplamaya karar verdim. Keyifli okumalar ^-^

YABANCI YAYINLARI






                         Kitabın Adı: Kırık Dökük
                         Yazar: Dawn Barker
                         Çevirmen: Öznur Özkaya
                         Yayınevi: Yabancı Yayınları
                         Sayfa Sayısı: 408
                         Çıkış Tarihi: 8 Ocak 2016

 Tony endişeliydi. Eşi Anna yeni doğan bebekleriyle pek başa çıkamıyordu. Anna bir bebek sahibi olmayı öylesine çok istiyordu ki, Jack doğduğunda, hastaneden eve bir aile olarak dönmek ikisi de çok mutlu etmişti. Tüm bunların sadece altı hafta önce olduğuna inanmak zordu.
Fakat Anna o zamandan beri kendisi gibi değildi. Bir an ağlarken bir sonraki anda fazlasıyla iyimser bir hal alıyordu. Tony bunun yeni doğan bir bebekle başa çıkmaya çalışırken normal olduğunu, Anna’nın bu yeni duruma alışmaya çalıştığını düşünmüştü. Kendisi işiyle meşguldü ve zamanla her şeyin düzeleceğine emindi. Fakat işler hiç de öyle olmadı. Şimdi Anna ve Jack kayıptı. Ve Tony bir şeylerin fazlasıyla yanlış olduğunu nihayet fark ediyordu…
Bu ailenin başına gelenler tüylerinizi ürpertecek, nefesinizi kesecek ve kalbinizi kıracak.







                        Kitabın Adı: Hayata Dönüş
                        Yazar: Kim Karr
                        Çevirmen: Yonca Mete Soy
                        Yayınevi: Yabancı Yayınları
                        Sayfa Sayısı: 368
                        Çıkış Tarihi: 8 Ocak 2016

     Müzik tüm yaraları iyileştirebilir… Ama kırık kalpleri hayata döndürebilen sadece aşktır.
    Her zaman kontrolü elinde tutmayı seven Xander Wilde, hayatını yolda geçirmenin ona çok uygun olacağını düşünüyordu. Ancak Wilde Ones'ın turunda talihsizlikler ardı ardına gelmiş ve sevdiği tek kadın Ivy Taylor, Xander'in hayatına tekrar girmişti.
    Yıllar önce Xander'la yaşadığı yıkıcı ayrılığı atlatan Ivy ise kendini pop müzik camiasında iyi bir yer edinmeye adamıştı. Ne var ki, tam spotlardan uzaklaşmak istediğinde menajeri Damon Wolf'la nişanladığını açıklamıştı.
     Xander, ondan uzak durması gerektiğini biliyordu. Ama tur için yola çıktıklarında kendini Ivy'den ikinci bir şans istemekten alıkoyamadı. Elbette kıskanç Damon faktörü bir türlü peşlerini bırakmıyordu, ayrıca bu adam hepsinin hayatını tepetaklak edebilecek bir sır saklıyordu.


DESTEK YAYINLARI







                       Kitabın Adı: Aşkla Kal 
                       Yazar: Kahraman Tazeoğlu
                       Yayınevi: Destek Yayınları
                       Sayfa Sayısı: 312
                       Çıkış Tarihi: 4 Ocak 2016


   İnsan olmaktan yorulur bazen insan. Hayat yorar, aşk yorar, yalnızlık yorar, kalabalık yorar, gelen yorar, giden yorar... Sana sunulan hiçbir şeye alışma bu yüzden. Terk edenler yorar... Daha az güvenmeye, daha az sevmeye ve daha az inanmaya tecrübe diyorlar. Ama bu tecrübe değil, tecrübeyi doğru kullanamamaktır. Daha az güvenmek, güven sorunu yaratır. Gerektiği kadar güvenmelisin. Daha az sevmek yalnızlığı getirir. Hak ettiği kadar sevmelisin. Daha az inanmak inancını zedeler. Neye ne kadar inanman gerek, onu bilmelisin.
    
İnsanlar terk edilerek terk etmeyi, aldanarak aldatmayı öğreniyorlar. Oysa terk edilen sadakati, aldatılan dürüstlüğü öğrenmelidir. Hayatın getirdiği sevinç ve mutlulukları nasıl kabul ediyorsak, onun sunacağı kederleri de aynı olgunlukla kabul etmeliyiz. Bu dünya bir imtihan dünyası. Kaderimize yazılan her keder, dayanma, sabretme ve inanma gücümüzü sınar. Yıkılmış, aldanmış, incinmiş, kırılmış olabilirsin. Umutların tükenmiş de olabilir. Bu kaderindir. Kader seni sürekli dener. Cevabını bilmediğini sandığın bir soru gibi gelir. Oysa Rabb'in o sorunun cevabını çoktan vermiştir. Ve onun senin durumundakilere verdiği en iyi cevap gece-gündüz ilişkisidir. Geceyi ve gündüzü düşün şimdi. Ve şunu: Her yeni gün, bitmiş bir gecenin ardından başlar ve şahitlik ettiğimiz bitişler, göremediğimiz nelerin başlangıcıdır kim bilir...


ARKADYA YAYINLARI

                 




                         Kitabın Adı: Siyah Kar
                         Yazar: Juliette Sobanet
                         Çevirmen: Solina Silahlı
                         Yayınevi: Arkadya Yayınları
                         Sayfa Sayısı: 282
                         Çıkış Tarihi: 8 Ocak 2016


Zaman adeta sihirli bir değnek gibidir. Ya tamamen olacakları değiştirirsiniz ya da geçmişin gölgesini…
“Son bir kez daha gördüm karlar arasındaki yüzünü. Bu kez konuşmadı. Menekşe gözleri her şeyi açıklıyordu. Çok geç kaldın diyordu sanki. Çok geç kaldın.”
İkizlerin birbirini hissettikleri söylenir. Tıpkı gazeteci Jillian Chambord’un, korkunç bir rüyadan karlı sabaha uyandığında ikizi Isla’nın başının dertte olduğunu hissettiği gibi. Yollarını ayırdıktan altı sene sonra Samuel Kelly’nin dedektif olarak Jillian’ın karşısına çıkması iyiye işaret değildir. İkizi Isla, iki genç kızla birlikte İsviçre’den Paris’e giden gece yarısı ekspresinden kaçırılmıştır.
Jillian, acı bir geçmişi paylaştığı ikizini bulmaya çalışırken, Yılbaşı Arifesi’nde tarihin yeniden yaşandığını keşfeder. Çünkü 1937 yılında Isla gibi başka bir genç kız iki kişiyle birlikte aynı trenden kaçırılmıştır. Jillian ve Samuel, olayı çözmek için gece yarısında Doğu Ekspresi treninde yolculuk ettiklerinde kendilerini çok farklı bir durumda bulurlar. Onlar artık 1937 yılındadır… Jillian bu zorlu yolculukta ikizini kurtarmaya çalışırken, Samuel’e olan hislerini dizginleyebilecek midir? Dahası artık onlar için bir gelecek var mıdır?
Siyah Kar, muhteşem kurgu ve etkileyici anlatımıyla aile bağlarının önemini vurgulayan, sevdiklerimiz için neleri göze alabileceğimizi gösteren zaman ötesi bir roman.

İTHAKİ YAYINLARI






                         Kitabın Adı: Tersine Dünya
                         Yazar: Rudolf Arnheim
                         Çevirmen: 
                         Yayınevi: İthaki Yayınları
                         Sayfa Sayısı: 256
                         Çıkış Tarihi: 8 Ocak 2016


Sanat ve film teorisi ve görsel algı üzerine yapıtlarıyla tanınan Rudolf Arnheim (1904-2007), yazdığı tek romanı Tersine Dünya’da, adeta zihinlerimize ve düşüncelerimize dair perspektifimizi  sorgularken, kimi zaman Kafka’yı hatırlatan  bir dünya yaratıyor.
Sıradışı bir roman okumak isteyenler, Tersine Dünya’da aradıklarını fazlasıyla bulacaklar…
“Ayrıca bütün katli­amlardan ve yıkımlardan deliliğin, aptallığın, bencilliğin, kibrin ve dar kafalılığın, yani insan ruhunun zavallı bir karikatürünün sorumlu olduğunu kendime itiraf etmek zorunda kaldım… Nitekim yüzyıllardır Cervantes’in, Swift’in, Voltaire’in yazılarında yankı­lanan ve yakın zamanda Kafka’da korku dolu bir soru halin­de körelip kalan kahkahalar gözyaşları kadar acıdır… Bu yüzden, tekinsiz ve kötücül bir biçimde bizimkine benzeyen bir dünya ya­ratmak için hayatımızı belirledikleri söylenen ana ilkeleri tersine çevirmenin yeterli olacağı fikri beni çok cezbetti…” Rudolf Arnheim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder