4 Şubat 2016 Perşembe

Şubat 2016 Kitap Tanıtımları


EPHESUS YAYINLARI





 

                        Kitabın Adı: Sıkı Fıkı
                        Yazar: Emma Chase 
                        Çevirmen: Deniz Beril Bacaklılar
                        Yayınevi: Ephesus Yayınları
                        Sayfa Sayısı: 400
                        Çıkış Tarihi: 3 Şubat 2016

     Sıkı Fıkı, Karmakarışık günlerine geri dönüyor. Fakat bu sefer tavsiyelerde bulunan ve Dee Dee'yle uğraşmak durumunda kalan tabii ki Drew değil, onun en yakın arkadaşı olan Matthew!
       Eğer bu hikâyeyi daha önce duyduysanız beni durdurun. Çapkın erkek bir kızla tanışır, ona âşık olur ve tepeden tırnağa değişir. 
    Epey güzel bir hikâye, değil mi? Ama bizim hikâyemiz değil. Bizimki çok daha renkli. 
     Dee'yle tanıştığım an Dee'nin özel biri olduğunu biliyordum. O ise benim kendisiyle birlikte olup, sonra da onu hayal kırıklığına uğratacak bir erkek olduğumu düşündü. Aksini ispatlamamsa epey vakit aldı. Ama konu sevişme olduğunda epey ikna edici olduğum söylenebilir. 
      Bu hikâyenin en güzel yanı sonu değil, o sona nasıl geldiğimiz...


ARKADYA YAYINLARI







 

                        Kitabın Adı: Eflatun Kurdele
                     Yazar: Heather Burch
                     Çevirmen: 
                     Yayınevi: Arkadya Yayınları
                     Sayfa Sayısı: 368
                     Çıkış Tarihi: 5 Şubat 2016


    "Bazen kelimelerin büyüsü hayatınızı değiştirir. Tek yapmanız gereken sakince o fırtınanın dinmesini beklemektir…
      Kimsenin baskısı altında kalmadan hür iradenizle karar verebilmek kişinin en büyük özgürlüğüdür. Adrienne Carter da hayatında ilk kez bir hayalini gerçekleştirerek okyanus kenarında, Victoria dönemine ait eski bir eve yerleşir. Bu evle birlikte kendi parçalanmış ruhunu da onarmayı düşünürken, küçük bir teneke kutu içinde, II. Dünya Savaşı’nda yer almış bir askerin genç bir kadına yazdığı mektupları bulur. 
     “Umuda kaç yoldan tutunuruz? Umut, her aldığımız nefeste, kalbin her atışındadır. Umut, kışın soğuğuna karşı koyan bir çiçeğin ölmeyi reddetmesidir. Her damarda akar, her savaşta galip gelir. Ben umutsuzluğa kapılmayacağım, Grace. Umut, benim ilerlememi sağlıyor. Şüphe zihnimi sarsa da umut beni esir alıyor. Ben umudun kölesiyim. Umut, bende çiçek açıyor. Umarım sende de açıyordur.”
     Bu eski mektupların iç acıtan gerçekliği, Adrienne’de bir şeylerin uyanmasına neden olur ve genç kadın, bunları yazanı bulmaya karar verir. Artık yaşlı bir adam olan William Bryant’tan öğreneceği çok şey vardır. Ancak mektupların ardındaki sırrı keşfettikçe zihninde sorular da belirmeye başlar. Kendi parçalanmış ruhuyla Bryant Ailesi’ne iyi gelecek midir, yoksa bu zamana kadar herkesin dediği gibi insanlara sadece sorun mu yaratıyordur?
     Eflatun Kurdele, aile bağlarını, fedakârlığı ve dahası gerçek aşkı sorgulayacağınız, içinizdeki boşluğa dokunacak türden bir roman…"


İNDİGO KİTAP







                     Kitabın Adı: Linger - Ölüm Vahşi Bir Gece
                   Yazar: Edward Fallon
                   Çevirmen: Mertcan Ölçer
                   Yayınevi: İndigo Kitap
                   Sayfa Sayısı: 288
                   Çıkış Tarihi: 1 Şubat 2016

      "Her yeni başlangıç bir başka başlangıcın sonundan gelir."
      Onlar Kimsenin Göremediğini Görenlerdi… Her olay yerinin kendine özgü bir kokusu, bir görünümü, DNA izleri vardır. Verdiği bir his, kolay kolay silinmeyen duygusal bir tortusu olur, bakteri misali göze görünmeden havada süzülür, özümsenmeyi, denenmeyi, yorumlanmayı bekler. Ve bunu o adamla genç delikanlıdan başka kimse bilmez. Tecrübeli Dedektif Kate Messenger'ın çözmesi gereken bir sıkıntısı vardır: Anne, baba, üç çocuk ve bir köpekten oluşan altı ceset. Arkasında kimliğini ele verecek en ufak bir ipucu veya DNA kalıntısı bırakmayan bir cani. Ancak Kate, gazetelerin Acıların Evi olarak nitelendirdiği evi gecenin bir yarısı ziyaret ettiğinde olay yerinde davetsiz misafirler bulur: Neden burada olduklarına dair mantıklı bir açıklama yapamayan bir adam ve gözleri görmeyen dilsiz genç bir delikanlı…

YABANCI YAYINLARI








                           Kitabın Adı: Benden Sonra
                           Yazar: Colleen Oakley
                           Çevirmen: Güneş Becerik Demirel
                           Yayınevi: Yabancı Yayınları
                           Sayfa Sayısı: 392
                           Çıkış Tarihi: 5 Şubat 2016

     "Aşkın en zor yanı bırakıp gidebilmektir…"
     Az bir ömrü kaldığını öğrenen genç bir kadının dokunaklı, yürekleri ısıtan ve özgün hikâyesi.
      Yirmi yedi yaşındaki Daisy, üç yıl önce göğüs kanserini yenmişti. Şimdi bu yeniden nasıl başına geliyor olabilirdi?
     Kansersiz geçen üçüncü yılını kocasıyla birlikte kutlamak üzereyken Daisy can yakıcı bir gerçekle yüz yüze kalır: Doktoru kanserin geri döndüğünü, bu defa agresif olarak ilerlediğini söyler ve kendisine kısa bir ömür biçer. Ölüm korkutucu bir gerçektir ama acı veren duygularla boğuşan Daisy'nin asıl korktuğu, kendisi ölünce, çekiciliği bir yana, dikkati dağınık ve ev işleri konusunda son derece beceriksiz olan kocası Jack'in ne yapacağıdır? Daisy geriye kalan zamanında yapabileceği tek bir şey olduğunu fark eder: O da Jack'e yeni bir eş bulmaktır.
      Böylece Jack'le ilgilenebilecek birisini aramaya başlar. Parklarda, kafelerde ve çöpçatanlık sitelerinde gezinir. Fakat araştırmasını ilerlettikçe planının mantıklı olup olmadığını giderek daha çok sorgulamaya başlar. Kocasının başka bir kadınla olması düşüncesi Daisy'yi kalan kısacık zamanında tek bir soruya doğru iter: Kocasının mutluluğu mu, kendi mutluluğu mu önemlidir?







                             Kitabın Adı: Değerli Şeyler
                         Yazar: Raine Miller
                         Çevirmen: Tuba Özkat
                         Yayınevi: Yabancı Yayınları
                         Sayfa Sayısı: 344
                         Çıkış Tarihi: 5 Şubat 2016

    Birbirini tamamlayan bir çift. Sahip oldukları sevginin ne kadar değerli olduğunu anlayan bir karı-koca. Huzura varmak için en karanlık korkularla yüzleşmeye hazır iki âşık.
     "Sana havaya ihtiyaç duyar gibi ihtiyaç duyuyorum. Sen benim havamsın, Brynne."
     New York Times Bestseller Blackstone serisinin dördüncü kitabında Ethan ve Brynne, zor elde ettikleri aşkları için savaşmak ve mutluluklarını korumak üzere geri dönüyor…
      İtalyan sahilindeki rüya gibi balayılarından dönen Blackstone ailesi, değerli bebeklerinin doğumu ve yeni bir ev kurmak için hazırlıklara başlamıştı. Ancak geçmişten gelen bir hayalet ilişkilerinin temelini sarsacak, böylece her şey birbirine girecekti. Ethan ve Brynne birbirleri için her zamankinden daha fazla savaşmak zorundaydı.








                       Kitabın Adı: Anlaşma
                    Yazar: Elle Kennedy
                    Çevirmen: Hanife Albayrak
                    Yayınevi: Yabancı Yayınları
                    Sayfa Sayısı: 448
                    Çıkış Tarihi: 12 Şubat 2016

      Hannah Wells onu baştan çıkaracak birini sonunda bulmuştu. Hayatındaki diğer her şey konusunda son derece kendisine güvenmesine rağmen, konu seks ve arzulara geldiğinde boş çuvaldan farkı yoktu. Hoşlandığı adamın dikkatini çekmek için sinir bozucu, çocuksu ve kendini beğenmiş hokey takımı kaptanına özel ders verip onunla çıkıyormuş gibi davranmak zorunda kalsa da, bunu yapmaya kararlıydı.
     Garrett Graham'ın tek istediği mezun olduktan sonra profesyonel hokey oyuncusu olmaktı, ancak düşen ortalaması, uğruna çalıştığı her şeyi tehdit ediyordu. Eğer alaycı bir esmer güzelinin başka bir adamı kıskandırmasına yardım etmek takımdaki pozisyonunu garanti altına alacaksa buna katlanırdı. Fakat beklenmedik bir öpücük her ikisini de daha önce yaşamadıkları bir arzu yolculuğuna sürüklediğinde, Garrett numara yapmanın hiçbir işe yaramayacağını anlamıştı. Şimdi sadece Hannah'yı aradığı adamın kendisine çok benzediğine ikna etmeliydi.

İTHAKİ YAYINLARI








                           Kitabın Adı: Kırılgan Şeyler
                           Yazar: Neil Gaiman
                           Çevirmen: Zeynep Heyzen Ateş
                           Yayınevi: İthaki Yayınları
                           Sayfa Sayısı: 432
                           Çıkış Tarihi: 5 Şubat 2016

     Yokyer, Amerikan Tanrıları ve Anansi Çocukları gibi romanlara imza atan Neil Gaiman, Kırılgan Şeyler'de bu kez öykü ve şiirleriyle çıkıyor karşımıza. 2007'de Locus ödülünü kazanan bu derlemede, "Zümrüt Dosya", "Kapanış Saati", "Güneş Kuşu" ve "Koltuğa Ekim Oturduğunda" gibi tek başlarına ödüllendirilmiş öykülerle birlikte bir Amerikan Tanrıları öyküsü olan "Vadinin Hükümdarı" da yer alıyor.
       A. C. Doyle'dan Lovecraft'a, Ray Bradbury'den C. S. Lewis'e kadar uzanan bir çağrışım zincirinin görüldüğü bu metinlerde Gaiman, edebiyatın büyülü, fantastik ama hassas gerçekliğine yakından bakmaya davet ediyor bizi. Öykülerin, tıpkı hayallerimiz ve kalplerimiz gibi kırılgan şeyler olduklarını hatırlatıyor, özellikle de kâbuslardan ve gölgelerden doğan öykülerin…


NOVELLA DİNAMİK YAYINLARI






         Kitabın Adı: Şeftali Kokan Bir Aşk
        Yazar: Jodi Lynn Anderson
        Çevirmen: İnci Doğan
        Yayınevi: Novella Dinamik
        Sayfa Sayısı: 288
        Çıkış Tarihi: 8 Şubat 2016


"Parmak ısırtacak güzellikte bir serüven…" Murphy, New York'a gitmeyi seçtiğinde ilk aşkını geride bırakmak zorunda kalmıştır. Şimdiyse yapacağı bir tatille, sırtını döndüğü adamla tekrar yüzleşecektir.
    Leeda, eve dönüş yolculuğunun sorunsuz geçmesini umarken, sürpriz bir miras meselesinin omuzlarına ağır sorumluluklar yükleyeceğinden habersizdir.
   Birdie ise kalbinin sesini dinleyerek gittiği Meksika'dan kırık bir kalple eve döner. Onun için de artık hayatın acı yönlerini keşfetme vakti gelmiştir.
    Bu üç genç kadın, neşeli ve kıpır kıpır bir yaz için yeniden meyve bahçesinde bir arada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder