4 Nisan 2016 Pazartesi

Nisan 2016 Kitap Tanıtımları


ARTEMİS YAYINLARI







                 Kitabın Adı: Winter - Bir Ay Günlüğü Kitabı
                 Yazar: Marissa Meyer
                 Çevirmen: Beril T. Uyar
                 Yayınevi: Artemis Yayınları
                 Sayfa Sayısı: 800
                 Çıkış Tarihi: 1 Nisan 2016

     Bu masallarda mutlu sonu kadınlar yazacak!
    Ay halkı, yüzündeki yara izlerine aldırmadan zarafeti ve nezaketiyle hepsini büyüleyen Prenses Winter'a hayrandı. Herkes, genç Prenses'in, üvey annesi Kraliçe Levana'dan çok daha nefes kesici bir güzelliği olduğunu düşünüyordu. Winter, üvey annesinden pek hoşlanmıyordu. Eh, bunda Levana'nın, genç ve güzel Prenses'in çocukluk arkadaşı ve yakışıklı saray muhafızı Jacin'e duyduğu hisleri onaylamamasının da etkisi vardı tabii. Ancak Winter, Levana'nın sandığı kadar zayıf biri değildi ve yıllardır üvey annesinin isteklerini görmezden gelmeyi başarmıştı.
    Winter, sayborg mekanik ustası Cinder ve arkadaşlarıyla birlikte belki de büyük bir devrim başlatacak ve uzun süredir gizliden gizliye süren bir savaşı nihayete erdirecekti. Cinder, Scarlet, Cress ve Winter; Kraliçe Levana'yı alt edip kendi mutlu sonlarını yazabilecek mi? "Ay Günlüğü" serisi sona erdi. Artık hiçbir masalda böyle bir tat bulamayacaksınız. Kendi masalınızı yaşasanız bile.


ARKADYA YAYINLARI








                            Kitabın Adı: Şifacı
                         Yazar: Marina Fiorato
                         Çevirmen: Ayhan Ece Şirin
                         Yayınevi: Arkadya Yayınları
                         Sayfa Sayısı: 448
                         Çıkış Tarihi: 1 Nisan 2016

    Dünyaya hükmeden iki güç: Venedik Cumhuriyeti ve Osmanlı İmparatorluğu. İmparatorlukta saltanatı elinde tutan bir kadın: Nur Banu Sultan. Ve ölüm döşeğindeyken ortaya çıkan müthiş bir sır.
    1580'ler, Osmanlı İmparatorluğu… Haremdeki kadınları iyileştiren bir şifacı olan Feyra, bir sabah yine her zamanki gibi Topkapı Sarayı'nın yollarını arşınlayıp hareme gittiğinde, sultanı Nur Banu'nun hasta olduğunu görür. Başlangıçta bu durumu pek önemsemeyen Feyra, bir süre sonra Nur Banu'nun zehirlendiğini anlar ve Nur Banu'nun son saatlerini rahat geçirmesi için kendisine ilaç verir. Bu esnada Nur Banu Sultan, Feyra'yla yıllardır sakladığı sırrını paylaşır: Feyra, Nur Banu Sultan'ın kızıdır. Son anlarında gerçekleri dile getiren Nur Banu Sultan, ayrıca oğlu Murat'ın Venediklilere ve kendisine olan düşmanlığından bahsedip hazırladığı tuzağı anlatır. Feyra'yı uyaran Nur Banu Sultan, kendisine iki büyük devletin kaderini belirleyecek önemli bir görev verir. Hem imparatorluğun hem de Feyra'nın babasının kaderi Feyra'nın ellerindedir artık.


YABANCI YAYINLARI








                            Kitabın Adı: Başmeleğin Gözdesi
                            Yazar: Nalini Singh
                            Çevirmen: Bige Turan Zourbakis
                            Yayınevi: Yabancı Yayınları
                            Sayfa Sayısı: 384
                            Çıkış Tarihi: 8 Nisan 2016

    Nalini Singh, meleklerin hüküm sürdüğü, vampirlerin onların sadık hizmetkârları olduğu ve en büyük bedeli masumların ödediği nefes kesici dünyaya geri dönüyor.
    Vampir avcısı Elena Deveraux ve sevgilisi, ölümcül Başmelek Raphael New York'a geri döndüklerinde yeni bir tehlikeyle karşı karşıya kalmışlardı... Bir okula saldıran vampirin geride bıraktığı manzara tamamen dehşet vericiydi; ve bu daha bir başlangıçtı. Kana susamış vampirlerin sayısı bir bir artarken şehrin sokakları kana bulanmıştı. Daha da kötüsü Raphael'in kendisi de yavaş yavaş kontrolünü kaybetmeye başlamıştı; gökyüzünü açıklanamayan kara bulutlar kaplamış, yeryüzü sarılmıştı. 
   Kehânet ürkütücü bir şekilde gerçekleşiyordu: Hain ve kadim bir ölümsüz diriliyordu. Vahşi rüzgârlar onun adını fısıldıyordu: Caliane. O, oğlu Raphael için geri dönmüştü. Bunun için yolunun üzerinde ne varsa yok etmeye hazırdı, ve yolunun üzerinde tek birisi vardı: Elena, oğlunun yok edilmesi gereken gözdesi...


EPHESUS YAYINLARI







                              Kitabın Adı: Sonzusluğun Kıyısında
                           Yazar: J.A. Redmerski 
                           Çevirmen: Deniz Beril Bacaklılar
                           Yayınevi: Ephesus Yayınları
                           Sayfa Sayısı: 480
                           Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2016

   Camryn Bennett hayatı boyunca hiç olmadığı kadar mutludur. Ruh eşi Andrew Parrish'le bir otobüste tanışmalarından beş ay sonra nişanlanmışlardır. Üstelik onları bekleyen tek şey evlilik de değildir. Hem endişeli, hem heyecanlı olan Camryn, hayatının geri kalanını Andrew ile geçirmek için sabırsızlanıyordur. Onun kendisini daima seveceğinden emindir, çiftin hayattan pek çok beklentisi vardır fakat kötü bir olay, hayatlarını bir anda tepetaklak eder. 
    Andrew yaşama tutunmaya çalışır, Camryn'in de aynı çabayı göstereceğini düşünür. Ama Camryn'in yarasını tehlikeli yollardan sarmaya çalıştığını fark edince, onu hayata döndürmek için bir şey yapması gerektiğini anlar. Aşklarının her şeyin üstesinden geleceğini ispatlamaya çalışan Andrew, Camryn'i umut ve tutkuyla dolu yeni bir yolculuğa davet eder. Aşkın en güzel hali yine Redmerski'nin kalemiyle okurla buluşuyor. Sonsuzluğun Kıyısında hayata ve aşka dair çarpıcı bir hikâye... 

PEGASUS YAYINLARI







                            Kitabın Adı: Tepetaklak
                            Yazar: Alexandra Coutts
                            Çevirmen: Derya İmer Aydınlık
                            Yayınevi: Pegasus Yayınları
                            Sayfa Sayısı: 352
                            Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2016


   Her son, yeni başlangıçlarla doludur.
   Bir haftadan kısa sürede, bir kilometre çapındakı persephone asteroiti gezegene çarpacak. Rotası değiştirilemiyor, felaket kaçınılmaz.
Sienna için, belirsizliği terk edip ikinci bir şansı deneme zamanı.
   Caden için, kaybettiği en önemli kişiyi bulma zamanı.
Zan için, aşkla ilgili bildiğini düşündüğü her şeyi sorgulama zamanı.
    Dünya yaklaşmakta olan bir facianın gölgesinde dönmektedir. Bir asteroit birkaç gün içinde gezegene çarpacaktır ve onu durdurmak icin hiçbir şey yapılamamaktadır. Soru, dünyanın nasıl kurtarılacağı değil, kalan sürede ne yapılacağıdır. İç açıcı olmayan bu ortama rağmen üç genç karmaşık aşk, arkadaşlık ve aile hikayeleriyle mücadele etmektedir. Bu şartlarda, her biri sıradışı şeyler yapmak için her türlü gerekçeye sahiptir...










                              Kitabın Adı: Bellek
                              Yazar: Jennifer Rush 
                              Çevirmen: Kübra Bahar 
                              Yayınevi: Pegasus Yayınları
                              Sayfa Sayısı: 280
                              Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2016

    Kaçtıklarını Sanıyorlardı Ama Hiç Bu Kadar Yanılmamışlardı…
    Anna, Şube'den Sam, Cas ve Nick'le birlikte kaçtıktan sonra saklanarak ve Sam'in kurallarına uyarak hayatta kalmayı öğrenmeye çalışır: Dikkat çekme. Her zaman yanında silah taşı. Bulunduğun yeri tanı. Arkanı kolla. 
     Anıları su yüzüne çıkmaya başlayan Anna çocukluğundan biriyle karşılaşınca sadakati sınanır. Bu, Şube'nin bir oyunu mudur yoksa Anna'nın sürekli umut ettiği kavuşma mı gerçekleşiyordur? Tüm cevaplarsa daha büyük bir sorunun arkasında gizlidir: En başında Anna'nın anıları neden silinmiştir?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder