4 Temmuz 2016 Pazartesi

Temmuz 2016 Kitap Tanıtımları


ARKADYA YAYINLARI







                       Kitabın Adı: Zümrüt Şelaleleri
                     Yazar: Kimberley Freeman
                     Çevirmen: 
                     Yayınevi: Arkadya Yayınları
                     Sayfa Sayısı: 472
                     Çıkış Tarihi: 1 Temmuz 2016


    Gözyaşlarınıza eşlik edecek biri varsa yanınızda, kalbinizdeki boşluk sizi ne kadar ıssızlaştırabilir? 
    Violet Armstrong 1926 yılında Zümrüt Kaplıca Oteli'nde çalışmaya başladığında aklındaki tek şey, artık çalışacak durumda olmayan annesine bakmaktır. Ancak ötekileştirilenlerin dünyasında yer alsa da kalbine yenik düşerek ünlü Honeychurch-Black Ailesi'nin vârisine âşık olur. Bir gece kuvvetli bir kar fırtınasının gelmesiyle o tutku dolu aşkı da kara gömülür. Ta ki karlar eriyip o gecenin sırrı ortaya çıkana kadar…
     Seksen sene sonra Lauren Beck, erkek kardeşinin vefatından sonra annesinin baskıcı tavırlarından sıyrılarak, kendi ayakları üstünde durmaya karar verir. Görkemli Zümrüt Kaplıca Oteli'nin karşısındaki kafede çalışan Lauren, eski otelin restorasyonuyla ilgilenen bir mimarla tanışır. Arkadaşlıkları devam ederken, Lauren 1926 yılında yaşanmış doludizgin bir aşkın mektuplarını keşfeder. Ancak keşfi bununla da sınırlı değildir… Unutulmuş bir trajedinin peşine düşen Lauren, yüzleşeceği gerçekle kendi hayatını da değiştirecek riski göze alabilecek midir?
     Büyükannesinin hayatındaki unsurlardan esinlenen Kimberley Freeman, Zümrüt Şelaleleri'nde gizemi, kalp kırıklığını ve farklı hayatlardaki aşkı anlatıyor. Ötekileştirilenlerin dünyasında siz de kendinizden bir parça bulacaksınız… 



PEGASUS YAYINLARI








                       Kitabın Adı: Para-Bir İntihar Mektubu
                     Yazar: Martin Amis
                     Çevirmen: 
                     Yayınevi: Pegasus Yayınları
                     Sayfa Sayısı: 456
                     Çıkış Tarihi: 1 Temmuz 2016

     Time dergisinin son yüzyılın en iyi romanları listesine dâhil ettiği Para, usta yazar Martin Amis'in belki de en provokatif romanı. Daha doğrusu hem bir roman hem de kafa karıştıran, sarsıcı, sembolik bir intihar mektubu. Modern dünyayı kasıp kavuran para hırsının, alkol, uyuşturucu, porno ve fast food bağımlılığının vahşi öyküsü. Bu kitlesel felaketin antikahramanı John Self ise aslında biziz. Hepimiz en az onun kadar kötüyüz. İyilik ve umut lakırtılarıyla kendinizi oyalamak istiyorsanız bu kitap size göre değil. Para, hakikatin karanlık ve ürkütücü olduğunu kabul etmeye hazır olanlar için yazıldı.

YABANCI YAYINLARI







                        Kitabın Adı: Yüzleşme
                      Yazar: Calia Read 
                      Çevirmen: Arzu Altınanıt
                      Yayınevi: Yabancı Yayınları
                      Sayfa Sayısı: 408
                      Çıkış Tarihi: 15 Temmuz 2016

     Kördüğüm'ün yazarından sürükleyici ve gerilim dolu yeni bir kitap!
     Nefesini tut ve ona kadar say. Az sonra sona erecek, sonra tekrar başlayacak… Bu sözleri kendi kendime ne kadar tekrar edersem edeyim, gözlerimi açtığımda kendimi yine akıl hastanesinin duvarları arasında kapana kısılmış buluyorum. Adımın Victoria olduğunu söylüyorlar. Yirmi yedi yaşında olduğumu ve altı aydan fazla bir süredir bu akıl hastanesinde olduğumu söylüyorlar. Kocamın öldüğünü söylüyorlar. Ama kocam her gün beni ziyaret ediyor. Onlar istediklerini söylesinler, geçmişin düğümlerini çözüp gerçeği ortaya çıkarmanın zamanı geldi.








 

                            Kitabın Adı: Kusursuz Hayatlar
                            Yazar: Lisa Steinke, Liz Fenton
                            Çevirmen: Yonca Mete Soy
                            Yayınevi: Yabancı Yayınları
                            Sayfa Sayısı: 368
                            Çıkış Tarihi: 15 Temmuz 2016

    Bir gün en yakın arkadaşınızla yer değiştirirseniz ve her zaman imrendiğiniz hayata sahip olursanız ne yapardınız?
    Çocukluklarından beri yakın dost olan Casey ve Rachel'ın hayatlarının daha farklı olması mümkün değildi. Bir dedikodu programının sunucusu işkolik Casey, her gün ünlülerle haşır neşir oluyor ve geceleri boş evinin sessizliğine dönüyordu. Genç yaşında kazara hamile kalan Rachel ise şimdi günlerini bebeği ve iki ergen kızıyla baş etmeye çalışarak geçiyordu, dahası yirmi yıl önce âşık olduğu adamın yerinde de yeller esiyordu. 
     Yirminci Mezunlar Günü buluşmasında büyük bir tartışmanın ardından ikisi de işleri yeniden yoluna koymak için o tuhaf içkiyi içmekte sakınca görmemişti. Ama yeniden yoluna koymak şöyle dursun, işler iyice karışmak üzereydi. 
     Ertesi sabah uyandıklarında birbirlerinin bedenlerinde olduklarını keşfetmişlerdi ve kara kara yeni hayatlarına nasıl uyum sağlayacaklarını düşünüyorlardı. Rachel'ın kameralar önündeki yerine alışması, Casey'nin ise bebeğinin altını nasıl değiştireceğini öğrenmesi gerekiyordu. Peki iki kadın, kendilerini ve birbirlerini ne kadar az tanıdıklarını fark edecek miydi?

MARTI YAYINLARI







 
                        Kitabın Adı: Anarşi
                      Yazar: Magan De Vos
                      Çevirmen: Elif Subaş, Tuba Özkat
                      Yayınevi: Martı Yayınları
                      Sayfa Sayısı: 352
                      Çıkış Tarihi: 13 Temmuz 2016

    Bildiğin dünyayı unut. Hükümetler düştü, şehirler yıkıldı, medeniyet geri dönülemeyecek kadar tahrip edildi. Devir kargaşanın, kaosun, anarşinin devri. Ya savaşıp öldürür ya yem olup ölürsün.
    Her şeyi yerle bir eden son savaş on beş yıl önce gerçekleşmiştir. Binlerce yılda kurulan medeniyet, rakip kabilelerin, çoktan unutulmuş o eski düzenin ellerine bırakılmıştır. Tehlike pusuya yatmış, kaos her yanı ele geçirmiştir. İnsanlarını daimi açlık tehlikesinden, diğer kampların saldırılarından ve ele geçirilme tehdidinden korumak zorunda olan Hayden bu kabilelerin en güçlüsü Kara Kanat'ın lideridir ve en büyük rakibi olan Gri Taş'ın liderinin kızı Grace'le tanışmadan önce de başında yeterince derdi vardır. 
    Düşmanın merhametine kalan Grace'in önünde iki yol vardır: Ya kurtarıcısına ya babasına ihanet edecektir. Hayden ise Grace'e güvenmek ile kabilenin kanunlarının gereğini uygulamak arasında kalacaktır. Bu kuralsız dünyada her hareket sonun olabilir. Gözünü aç, tehlikeye hazırlan. Bu düzenin adı: Anarşi!

ARTEMİS YAYINLARI








                        Kitabın Adı: Yeni Çocuk
                        Yazar: Temple Mathews
                        Çevirmen: Beril T. Uğur
                        Yayınevi: Artemis Yayınları
                        Sayfa Sayısı: 315
                        Çıkış Tarihi: 1 Temmuz 2016


     "Korkmaktan korkma. Böylece aklını kaçırmazsın."
     Korkunla Dost Olursan, Hayatta Kalma Şansın Artar. Will Hunter, Yeni Çocuk olmaya alışkın. Harrisburg Lisesi, üç yıl içinde kaydolduğu beşinci okul. Will, artık çaylaklara yapılan şakalara aldırmaması, melek yüzlü amigo kızlara da kanmaması gerektiğini biliyor. Hele okulun kabadayıları umurunda bile değil. Çünkü Will tüm bu insanları yöneten şeytani gücün farkında. Ve o, kuklaların değil, gerçek Şeytan'ın peşinde. Sekiz yıl önce ondan babasını alan Şeytan'ın...
     Natalie Holand'ın hayatı, ikizi Emily'nin kaçırıldığı geceden beri altüst olmuş durumda. Natalie, o gece Emily'nin boğulduğu varsayılan gölde sarı ve yeşil gözler gördüğünü söylediğinde, kimse ona inanmadı. 
    Hem de son zamanlarda Harrisburg'de başka kayıp vakaları da yaşanmasına rağmen. Şehir her geçen gün değişiyor, daha tekinsiz bir yere dönüşüyor ve Natalie bunun nedenini bilmiyor. Tek bildiği, korkunç bir terslik olduğu ve Yeni Çocuk'un da bunun tam ortasında yer aldığı. Çünkü Will'in Harrisburg'deki herkesten sakladığı bir sırrı var... Öyle büyük bir sır ki, kendi bile yalnızca bir kısmını biliyor.










                          Kitabın Adı: Austen Diyarı
                          Yazar: Shannon Hale
                          Çevirmen: Zeynep Arıkan
                          Yayınevi: Artemis Yayınları
                          Sayfa Sayısı: 275
                          Çıkış Tarihi: 1 Temmuz 2016


    Yalnızım çünkü tüm şahane erkekler kitaplarda yaşıyor! Tam da vazgeçtiğiniz anda o gelip sizi bulur. Bambaşka kıtalarda ve hatta bambaşka yüzyıllarda olsanız da. Aşk böyledir.
     Jane, Newyork'lu bir genç kadın ve doğru erkeği bir türlü bulamıyor. Belki de Aşk ve Gurur'un BBC uyarlamasında Colin Firth'ün canlandırdığı Bay Darcy'ye duyduğu gizli takıntı yüzündendir, kim bilir! Jane, karmakarışık hayatıyla ne yapacağını bilemezken, o da ne? Zengin bir akrabası, mirasından Jane'e de pay bırakıyor! Yok canım, öyle büyük bir şey değil. İngiltere'de, Austen takıntılı kadınlara hizmet eden bir işletmede kısa bir tatil sadece! Ancak Jane'in mükemmel bir 19. yüzyıl centilmeniyle tanışma fantazisi, bir anda hayal bile edemeyeceği kadar gerçek bir şeye dönüşüyor. Kurgusal bir Austen Diyarı'na kapanmak, Jane'in Austen takıntısından kurtulması için yeterli olacak mı? Yoksa kendine ait bir Bay Darcy rüyası onu tamamen mi ele geçirecek? Shannon Hale, bu bağımlılık yaratacak, büyüleyici ve tutkulu hikâyede hepimizin içindeki Jane Austen takıntısını gözler önüne seriyor. Yine de dikkatli olun. Austen takıntısından kurtulayım derken bir Hale takıntısının kurbanı olmayın.

NOVELLA YAYINLARI







                         Kitabın Adı: Kalbimde Bahar Telaşı
                       Yazar: Bella Andre
                       Çevirmen: 
                       Yayınevi: Novella Yayınları
                       Sayfa Sayısı: 352
                       Çıkış Tarihi: 11 Temmuz 2016

     Aşktan uzak durmaya yeminli iki kişi, aşkı birbirinde bulabilir mi?
     Hiç istemediği halde iki hafta boyunca ağabeyinin yavru köpeğine bakmak zorunda kalan Zach, bu sevimli hayvanın, hayatını değiştirecek olayları başlatacağından habersizdir. Köpek eğitimcisi, güzeller güzeli Heather'la tanışınca ise bağlanmak istemediği kadınlara ve aşka bakışı tamamen değişecektir. Ancak dünya üzerinde Zach'le birlikte olmak istemeyecek biri varsa o da Heather'dır, çünkü o da aşka inanmamaktadır.
    Birbirlerinden uzak durmaya çalıştıkça yakınlaşan, âşık olmamak için çabaladıkça hislerine yenik düşen bu ikili, hayata dair aldıkları kararlarla duyguları arasında bir seçim yapmak zorunda kalacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder