2 Ağustos 2016 Salı

Ağustos 2016 Kitap Tanıtımları

YABANCI YAYINLARI

 






                           Kitabın Adı: Hata
                           Yazar: Elle Kennedy
                           Çevirmen: Tuba Özkat 
                           Yayınevi: Yabancı Yayınları
                           Sayfa Sayısı: 376
                           Çıkış Tarihi: 5 Ağustos 2016

     O birden fazla alanda tam bir oyuncuydu…
Ama bu defa onu bekleyen, çok sıkı bir oyundu…
     New York Times çoksatan yazarı Elle Kennedy yakışıklı, ateşli ve eğlenceli hokey oyuncularıyla geri dönüyor… John Logan istediği her kızı tavlayabilirdi. Bu hokey yıldızı için hayat, partiler ve tek gecelik ilişkilerden ibaret gibiydi ama baştan çıkarıcı gülüşünün ve rahat tavırlarının ardında mezuniyet sonrası hayatı ile ilgili giderek artan bir umutsuzluk yatıyordu. Birinci sınıf öğrencisi Grace Ivers ile yaşadıkları seksi bir karşılaşma, Logan'ın tam da aradığı şeydi fakat düşüncesizce yapılan bir hata Grace'i ondan uzaklaştırdığında, Logan'ın tek bir amacı kalmıştı; ikinci bir şansı hak ettiğine Grace'i inandırmak. Pek de gösterişli denemeyecek ilk senenin ardından Grace, Briar Üniversitesi'ne daha olgun, daha akıllı ve kendisini küçük düşüren kibirli hokey oyuncusunu kesinlikle unutmuş olarak geri dönmüştü. O artık, ilk buluştuklarındaki naif kız değildi ve kimsenin acımasına ihtiyacı yoktu. Eğer Logan onun hokey oyuncularına hayran diğer kızlar gibi sırtüstü yatıp ona yalvaracağını sanıyorduysa, çok yanılıyordu. Logan onu geri mi istiyordu? O zaman bunun için uğraşması gerekecekti. Bu defa ipler Grace'in elindeydi... ve Grace onu çıldırtmaya kararlıydı.








                   

                             Kitabın Adı: Kapkaranlık Ormanda
                          Yazar: Ruht Ware 
                          Çevirmen: Aslı Dağlı
                          Yayınevi: Yabancı Yayınları
                          Sayfa Sayısı:
                          Çıkış Tarihi: 12 Ağustos 2016


     Bazı sırların sonsuza dek saklanması mümkün müydü?

     Nora on yıldır geçmişinden kaçıyordu. Evini, arkadaşlarını ve özlememesi gerektiğini düşündüğü bir hayatı geride bırakmıştı.

     Hiç beklemediği bir anda gelen bir bekârlığa veda partisi daveti, onu geçmişiyle yüzleşmeye zorluyordu. Bu, Nora’nın geçmişini nihayet bir kenara bırakması için bir işaret miydi? Ama bir şeyler yanlış gidiyordu. Çok ama çok yanlış…


NEMESİS KİTAP







                          Kitabın Adı: İlk Aşk
                        Yazar: James Patterson
                        Çevirmen: Nihal Akcan
                        Yayınevi: Nemesis Kitap
                        Sayfa Sayısı: 304
                        Çıkış Tarihi: 4 Ağustos 2016

    Onları hiçbir şey ayıramaz sanıyorlardı.
    Axi Moore, sıradan hayatından memnun gibi görünse de, bambaşka hayalleri olan bir genç kızdır. İçinden geçenleri anlatabildiği tek kişiyse, en yakın arkadaşı Robinson'dır. En yakın arkadaşı ve biricik aşkı. Bir gün Axi, hayal ettiği hayatı yaşamaya karar verir ve Robinson'a, onunla birlikte şehir şehir dolaşmayı teklif eder. Hayatında ilk defa duvarlarını yıkacak ve kalıpların dışına çıkacaktır. Ancak atıldıkları bu macera, kısa sürede kontrolden çıkar. 
    James Patterson'ın kendi hayatından da izler taşıyan bu sürükleyici hikâye, ilk aşkın gücünü ve onun nasıl hayatınızın geri kalanını da etkileyeceğini anlatıyor.









                             Kitabın Adı: Belki Bir Gün
                           Yazar: Jill Shalvis
                           Çevirmen: Gökçe Müderrisoğlu Aktaş
                           Yayınevi: Nemesis Kitap
                           Sayfa Sayısı: 392
                           Çıkış Tarihi: 4 Ağustos 2016


     Grace, bilimle uğraşan bir aile tarafından küçükken evlatlık alınmıştı. Bütün çocukluğu ailesi onunla gurur duyabilsin diye ders çalışmakla, bütün gençliği de onların mutluluğu için kariyer planı yapmakla geçmişti. Ta ki Şanslı Liman'a gelene kadar! Hayallerin gerçek olduğu bu harika kasabada ilk kez kendi kendine; "Ben ne istiyorum?" diye soracaktı. 
     Josh ise, eşi tarafından terk edilmiş, küçük oğlu ve bir kaza sonucu tekerlekli sandalyeye bağımlı kalan kız kardeşiyle birlikte yaşayan bir doktordu. Kasabanın en yakışıklı erkeklerinden biriydi ve gözde bir bekârdı. 
    İkisinin yolu, bu büyülü kasabada kesişti! Oysa ikisi de âşık olmak istemiyordu. Çünkü Josh'ın çok yoğun bir hayatı vardı ve bu hayatın içinde Grace'e yer yoktu. Üstelik Grace, kendisine yer olmayan hayatlara sığmaya çalışmaktan çok yorulmuştu. Bunu, ailesi ile hayatı boyunca deneyimlemişti. Yeniden aynı şeyleri yaşamak istemiyordu. Kalbini bu tuzaktan korumalıydı.

NOVELLA YAYINLARI






                       Kitabın Adı: O Son Bakış 
                       Yazar: Kristen Heitzmann
                       Çevirmen: Sibel Calayır Atam
                       Yayınevi: Novella Yayınları
                       Sayfa Sayısı: 608
                       Çıkış Tarihi: 5 Ağustos 2016




     Söz yarım kaldığında kader onu tamamlar. Morgan hayatta istediği her şeyi elde etmiş, başarılı, zengin bir adamdır. Ancak kurtulmak istedikçe peşine düşen; parayla asla telafi edemeyeceği pişmanlıkların, yaraların ve hüzünlü hatıraların izlerinden bir türlü kurtulamaz. Yıllar sonra, tüm bu acının başkahramanı olan büyük aşkı Jill, tüm hayatını altüst edecek bir sırla ortaya çıktığında Morgan; geçmişiyle, kendisiyle ve aşkla çok daha sert bir şekilde yüzleşmek zorunda kalacaktır. O Son Bakış içsel yolculuğun, fedakârlığın, pişmanlığın ve büyük bir aşkın yüreklere işleyen romanı.

MARTI YAYINLARI







                           Kitabın Adı: Gecenin Ölümsüzleri
                        Yazar: J.R. RAIN 
                        Çevirmen: Alp Sanlı
                        Yayınevi: Martı Yayınları
                        Sayfa Sayısı: 304
                        Çıkış Tarihi: 3 Ağustos 2016



     Sonsuzluğa adım atan ve artık dönüşü olmayan Samantha Moon'un gece kadar karanlık hikâyesi kaldığı yerden devam ediyor.
      Özel dedektif ve aynı zamanda bir vampir olan Samantha Moon üç aydır kayıp olan beş yaşındaki bir kız çocuğundan yürek burkan bir telefon alır. Güçlenmeye başlayan doğaüstü yetenekleriyle birlikte kayda değer tüm kaynaklarını kullanarak kayıp kızı çok geç olmadan bulmak zorundadır. Diğer yandan, korkunç gerçeğe yaklaşırken oğluyla ilgili üzücü bir haber alır. Bu beklenmedik acıyla hayatı altüst olan Samantha artık yaşamla ölüm arasındaki nihai karara varmak zorundadır.
      Genç kadın tüm bu sorunlarla baş ederken gizemli bir adamın kimliğini keşfeder. Gitgide sevmeye başladığı bir adamın...


İTHAKİ YAYINLARI







                              Kitabın Adı: Kanla Yaşıyoruz
                           Yazar: Glen Duncan
                           Çevirmen: Irmak Ertuna Howison
                           Yayınevi: İthaki Yayınları
                           Sayfa Sayısı: 440
                           Çıkış Tarihi: 5 Ağustos 2016



      Glen Duncan'ın "Son Kurtadam" üçlemesi sona eriyor...
Kurtadamlar ve vampirler arasındaki son savaş başlıyor!

      Yirmi bin yaşındaki, bilinen en eski vampir Remshi, rüyalarına musallat olan Talulla'yı aramaktadır. Fakat kurtadam ve vampirleri yeryüzünden silmeye ant içmiş Hıristiyan tarikat Militi Christi de Talulla'nın peşindedir. Yolları tuhaf bir şekilde kesişen Remshi ve Talulla, ailelerini korumak ve türlerini felaketten kurtarmak için imkânsız bir aşk ve kadim bir kehanet içerisinde güçlerini birleştirmek zorundadırlar. 


DESTEK YAYINLARI







                            Kitabın Adı: Senin de Canın Yanacak
                            Yazar: Önay Yılmaz
                            Yayınevi: Destek Yayınları
                            Sayfa Sayısı: 464
                            Çıkış Tarihi: 4 Ağustos 2016



      Erol Üyepazarcı'nın, "Önay Yılmaz, yarım asrı geçen bir polisiye roman okuru olan bu satırların yazarına göre nitelikli bir thriller yazarı" diye değerlendirdiği yazar, İstanbul'da doğdu. Hürriyet ve Milliyet gazetelerinde çok sayıda habere ve özellikle de bilimsel röportaja imza attı. 1996, 1997 ve 2005 yıllarında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından "Yılın Gazetecisi" seçildi. 2010 yılında da Bülent Dikmener Ödülü'nü kazandı. Yazarın, Nazilerle Beş Yıl, Bandırma Yolcuları, Türkler, Poseidon'un Laneti, Ölüm Deltası, Heybeliada Cinayetleri, Günbatımı Cinayetleri adlı eserleri okurlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Tüylerinizi ürpertecek nefes kesen bir gerilim! O bir kiralık katildi... Müşterisi ondan altı kişiyi öldürmesini istiyordu... Ancak bu işte bir gariplik vardı çünkü öldüreceği altı kişiden üçünü onun seçmesini şart koşmuştu! Bu ne demekti? Bu nasıl bir intikam planıydı? İntikam değilse eğer, nasıl bir çılgınlık, nasıl bir psikopatlıktı? Ama yapacaktı! Hem de gözünü kırpmadan... Çünkü o da bir psikopattı ve ancak bir psikopat titizliğiyle hazırlanabilecek kendi korkunç intikamının peşindeydi...

KORİDOR YAYINLARI







                      Kitabın Adı: Öz
                      Yazar: Greg McKeown
                      Çevirmen: Ladin Arda
                      Yayınevi: Koridor Yayıncılık 
                      Sayfa Sayısı: 304
                      Çıkış Tarihi: 5 Ağustos 2016

    Daha az çabalayarak, daha çok şey başarmanın sırrı
-Kendinizi aynı anda çok fazla şeyle uğraşırken mi buluyorsunuz?
-Çoğunlukla çok meşgul olmanıza rağmen verimsiz mi çalışıyorsunuz?
-Sürekli başkalarının planlarını uyguluyor gibi mi hissediyorsunuz?
-Aynı anda hem çok çalıştığınızı hem de yetersiz olduğunuzu mu düşünüyorsunuz?

    Cevabınız evetse, yalnız değilsiniz. Öz'ün yolu çıkış noktanız olabilir. 'Her şeyi yapabilirim' dürtüsünden kurtulabilir ve 'Doğru şeyi, doğru şekilde, doğru zamanda' yapmanın gücünü keşfedebilirsiniz. Öz, bir şey daha yapmanın bir yolu değildir; her şeyi yapmanın farklı bir yoludur. Özcü olmayan bu dünyanın dayatmalarından boğulduğunuzu hissediyorsanız, merak etmeyin. Öz zamanı başlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder