21 Haziran 2016 Salı

İki Hayat Arasında - Jessica Shirvington (Yorum)







                           Kitabın Adı: İki Hayat Arasında
                        Yazar: Jessica Shirvington
                        Çevirmen: Aslı Tümerkan
                        Yayınevi: Yabancı Yayınları
                        Sayfa Sayısı: 320
                        Baskı Yılı: 2015

   
      Merhabaa! Bugün konusu çok ilgimi çeken İki Hayat Arasında'nın yorumunu yazacağım. Kitabın daha konusunu okur okumaz aklımda bir sürü soru oluştu. Gelelim kitap hakkındaki yorumlarıma ^-^

     Sabine dışardan normal görünse de iç dünyası karmaşık olan bir kızdır. Sabine'nin iki hayatı vardır. Her gece yarısında bir hayatı durur diğer hayatına geçer. Bu şekilde her günü iki kere yaşamaktadır. Roxbury hayatında eczacı çocuğudur, çok sevdiği bir kız kardeşi ve yakında hayatının aşkı olacak birisi vardır. Wellesley hayatında ise zengin, popüler, çok iyi anlaşamadığı iki abisiyle aşık olmadığı halde sürdürdüğü bir ilişkisi vardır. 

     Ancak Sabine iki hayat yaşamak istememektedir. Sadece bir hayatını dolu dolu yaşamak istemektedir. Ve bir seçim yapmak istemektedir. Wellesley hayatında istemediği bir ilişkiye sahiptir ve bu artık onu yormaya başlamıştır. Roxbury hayatında ise sırrının ortaya çıkmasından sonra Ethan ile tanışır ve her şey git gide karmaşık bir hal almaya başlamıştır.
"Çünkü bazı şeyler o kadar gerçektir ki onları iliklerine kadar hissedersin. Nerede olduğunun bir önemi yoktur, seninle gelirler."
    Kitabın sonu kesinlikle beklediğim gibi olmadı. Hayalimde güzel bir şekilde seçim yapacak ve hayatına devam edecek bir Sabine varken kitabın sonunda bambaşka bir Sabine oluştu. Şaşırtıcı bir sonu vardı kitabın ve tam olarak istediğim gibi olmasa da kitap bittiğinde yüzümde bir gülümseme vardı. Kitap çok güzel ve şaşırtıcı bir şekilde kurgulanmıştı.

    Karakterlere gelecek olursak Wellesley hayatındaki abilerine kitabın sonlarına doğru bayıldım. Ve Roxbury hayatındaki ailesi sinirlerimi çok bozdu. Aslında Ethan da sinirlerimi başlarda çok bozdu ama git gide ısındığım bir karakter oldu. Sakladığı sırrı öğrendiğimde çok çok sinirlendim. 

    Kitaba tam puan vererek burada yazıma son veriyorum. İstediğim gibi bitmedi ve bu biraz üzdü ama kitabın şaşırtıcı olması daha çok hoşuma gitti. Kitabın sonunda hayatları konusunda verdiği karar ve final bölümü kitabı daha da çok sevmeme neden oldu ^-^

Puanım: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder